'AKCIJA FRANCUSKA': / Ante Čačić promijenio je ustaljenu praksu Vatrenih

Image

Danas točno u podne kreće 'akcija Francuska'! Hrvatski reprezentativci okupljaju se u Zagrebu i započinju pripreme za Euro.

20.5.2016.
10:01
VOYO logo

Na pripreme dolazi 20 igrača, kasnije će se priprema priključiti Modrić, Kovačić, Srna, Rakitić i Mandžukić, Čorluka i Ćaleta Car. Modrića i Kovačića čeka finale Lige prvaka 28. svibnja na San Siru i priključit će se reprezentaciji 2. lipnja. Rakitića, Mandžukića i Srnu, pak, očekuju finala nacionalnih kupova i oni će se reprezentaciji priključiti 29. svibnja. Čorluka će se pripremama priključiti 23. svibnja, Ćaleta Car, pak, dolazi u nedjelju. Hrvatska će u Maksimiru trenirati u petak i subotu, a od nedjelje se Vatreni sele u Sveti Martin na Muri gdje bi Čačić trebao iskristalizirati sliku o konačnom popisu putnika za Euro.

'Htio sam da se pripremamo među našim narodom'

Ondje je u srijedu bio izbornik Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je spremno za naš dolazak. Zadovoljan sam uvjetima koji nas tamo čekaju", rekao nam je Čačić, koji je promijenio praksu priprema Vatrenih. Naime, reprezentacija se za Euro neće spremati u inozemstvu. Nakon Svetog Martina na Muri ići će u Rovinj.

Image

"Imamo te dvije odlične destinacije. Htio sam da se pripremamo među našim narodom, da se družimo s njima i da osjetimo njihovo bilo prije početka Eura. Bolje je da se pripremamo kod kuće" kaže Čačić za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima razmišljao o imenima

Čačić je mjesecima razmišljao koga pozvati u reprezentaciju.

"Ni sam ne znam koliko sam sati dnevno provodio razmišljajući i slažući sliku u glavi. Nema sumnje, na pripreme sam pozvao sve najbolje što imamo u ovom trenutku. Već mjesecima liježem i budim se s mišlju o Euru", objašnjava izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za tjedan dana protiv Moldavije

U petak, 27. svibnja, hrvatska vrsta će imati prvu pripremnu utakmicu protiv Moldavije u Koprivnici, a od ponedjeljka, 30. svibnja, slijedi drugi dio priprema u Rovinju. Pripreme završavaju 4. lipnja prijateljskom utakmicom protiv San Marina na riječkoj Rujevici.

Izbornik Čačić nedavno je sastavio popis od 27 igrača na koje računatijekom priprema za Euro, a taj popis biti će smanjen na 23 igrača koji će biti i konačni putnici na smotru najboljih reprezentacija Europe, a rok za to je 31. svibnja. Reprezentacija u svoju francusku bazu u Deauvilleu kreće 7. lipnja iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


RASPORED AKTIVNOSTI REPREZENTACIJE HRVATSKE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. svibnja – okupljanje Vatrenih u Zagrebu bez Srne, Rakitića, Modrića, Mandžukića i Kovačića 22. svibnja – odlazak na pripreme u Sv. Martin na Muri. 27. svibnja – prva prijateljska utakmica uoči Eura: Hrvatska – Moldavija u Koprivnici (20.30) 29. svibnja – odlazak na pripreme u Rovinj; reprezentaciji se priključuju Mario Mandžukić, Dario Srna i Ivan Rakitić 31. svibnja – rok za prijavu završnog popisa od 23 igrača za Euro 2. lipnja – reprezentaciji se u Rovinju priključuju Luka Modrić i Mateo Kovačić 3. lipnja – Vatreni odlaze u Opatiju uoči prijateljskog susreta sa San Marinom 4. lipnja – druga prijateljska utakmica uoči Eura: Hrvatska – San Marino u Rijeci (20 i 15) 7. lipnja – odlazak Vatrenih svoju francusku bazu u Deauvilleu 12. lipnja – prva utakmica na Euru za Hrvatsku: Turska – Hrvatska u Parizu (15.00) 17. lipnja – druga utakmica na Euru za Hrvatsku: Češka – Hrvatska u St. Etienneu (18.00) 21. lipnja – treća utakmica na Euru: Hrvatska – Španjolska u Bordeauxu (21.00)

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo