EPSKI GOL / Dan kada je pao možda i najbolji pogodak u povijesti nogometa. Prisjetite se ovog remek-djela Dennisa Bergkampa

Image

Bergkamp je svoje remek-djelo izveo u dresu Arsenala na utakmici prvenstva protiv Newcastlea

2.3.2022.
12:58
VOYO logo

Točno na današnji dan prije 20 godina legendarni nizozemski napadač Dennis Bergkamp postigao je možda i najljepši pogodak u povijesti nogometa. Bergkamp je svoje remek-djelo izveo u dresu Arsenala na utakmici prvenstva protiv Newcastlea.

Primio je loptu Roberta Piresa i onda je mekim prvim dodirom prebacio loptu preko Nikosa Dabizasa i piruetom se okrenuo, primirio loptu i probio mrežu Shaya Givena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ga je postigao

Inače, Bergkampov gol proglašen je najboljim u povijesti Premiershipa, a usuđjemo se reć da je možda i jedan od najljepših u povijesti ove igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom je prilikom Bergkamp opisao i kako ga je postigao.

"Nekoliko dana nisam pogledao taj gol, ali ljudi su mi stalno prilazili i pričali o njemu. Onda sam pomislio, u redu, moram ga i ja vidjeti. Pogledao sam i shvatio zašto su me svi pitali za njega. Kako mi je ono palo na pamet? Jednostavno je kao i mnoge druge stvari u nogometu, odlučio sam instinktivno u zadnjem trenutku", otkrio je se Berkgamp.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo