DAN KAD JE POČELA POVIJEST: / Totti je prije 24 godine odigrao prvu utakmicu za Romu. I još uvijek nosi isti dres...

Image
Foto: AFP

Na današnji dan prije 24 godine legendarni talijanski nogometaš Francesco Totti krenuo je u nezaboravnu pustolovinu koja još uvijek traje.

28.3.2017.
15:51
AFP
VOYO logo

Tog 28. ožujka 1993. godine tadašnji trener Rome Vujadin Boškov uveo je u igru protiv Brescie 16-godišnjeg Tottija. Malo je tko tada pridavao pažnju tom potezu, ali iz današnjeg se kuta gledanja to čini kao itekako važan detalj u nogometnoj povijesti.

777 nastupa i 307 golova

Totti je i danas, gotovo četvrt stoljeća kasnije, nogometaš Rome. S 40 godina na leđima i dalje ponosno nosi sred Vučice kojoj je ostao vjeran cijelu karijeru. Odolijevao je ponudama sa svih strana svijeta, ponajviše iz Real Madrida, i vodio Romu do jednog naslova u Seriji A (2001.) i dva Talijanska kupa. Skupio je na tom putu 777 nastupa i postigao 307 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podigao sam se s klupe, zagrijavao se deset sekundi i ušao u igru. Dotaknuo sam loptu samo nekoliko puta, bio sam previše uzbuđen i presretan", opisao je Totti svoj debi u dresu voljene Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za ilustraciju koliko dugo traje Totti reći ćemo da je u trenutku njegova debija engleski prvak bio Leeds United, a Manchester United je tek bio na putu prema prvom naslovu nakon 26 godina čekanja. Zanimljivo je i da trojica njegovih aktualnih suigrača, Emerson, Gerson i Leandro Paredes, nisu bila ni rođena u trenutku Tottijeve premijere u Rominom dresu.

Postaje direktor kluba?

"Čak i kad sam imao priliku otići, uvijek sam govorio da postoji samo jedan klub čiji dres želim nositi. Rođen sam u Rimu, navijač sam Rome i to ću ostati do smrti. Osim toga, ne znam kako bih svojoj djeci objasnio odlazak iz Rome. Moja ljubav prema klubu je uvijek bila jača od bilo koje ponude", ispričao je svojedobno Totti koji je nedavno na stol dobio ponudu da postane direktor kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lako je, stoga, moguće da mu je ovo posljednja sezona u igračkoj karijeri. Romina momčad legendarnog kapetana definitivno neće biti ista...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo