Napetost na vrhuncu / Dambrauskas pred Jadranski derbi: 'Ovo su zapravo lake utakmice za trenera'

Image

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas najavio je pretposljednji Jadranski derbi ove sezone

6.5.2022.
16:35
VOYO logo

Rijeka i Hajduk igraju četvrti ovosezonski Jadranski derbi u sklopu 34. kola Prve HNL na Rujevici u nedjelju u 17 sati. Bit će to ogled četvrte i druge momčadi prvenstva, a u dosadašnja tri susreta Riječani su bili uspješniji pobijedivši dva puta na Poljudu (1:2, 1:3) dok je splitski klub uzeo tri boda na Kvarneru (2:3).

Za Hajduk koji ima četiri boda zaostatka za Dinamom ova utakmica ima veliku težinu, jer ih pobjeda ostavlja u utrci za naslov prvaka. S druge strane, Rijeka je tijekom travnja prokockala svoje šanse za titulu no za rivale iz Dalmacije zasigurno neće imati popusta pogotovo zato što se ove dvije momčadi susreću i za 20 dana u finalu Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Situacija u momčadi je bolja'

Ususret Jadranskom derbiju Hajdukov trener Valdas Dambrauskas se obratio predstavnicima medija te s njima podijelio detalje oko stanja u momčadi Majstora s mora.

Image
Bliži mu se kraj? /

Nenad Bjelica raspištoljio se na press konferenciji i bocnuo upravu: 'Nekad nemaš izbora'

Image
Bliži mu se kraj? /

Nenad Bjelica raspištoljio se na press konferenciji i bocnuo upravu: 'Nekad nemaš izbora'

"Situacija u momčadi je bolja nego prošlu utakmicu. S nama neće biti Vuković, Atanasov, Mlakar i Katić, a ostali su na raspolaganju. Svaka utakmica je drukčija i priprema se na svoj način. Trenutno, vjerujte mi, ne razmišljam o kupu. U ovoj utakmici idemo kao jedina momčad koja može osvojiti dvostruku krunu. U kupu će biti drukčije. Obje momčadi će biti u istoj situaciji. Samo razmišljamo kako doći do tri boda u Rijeci. Ali, naviknuti smo na to. Svaka utakmica je takva", otkrio je strateg splitskih Bilih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na pritisak kojem su izloženi njegovi igrači svaku utakmicu tijekom završnice prvenstva.

'Ovo je perfektna šansa za nas'

"Puno je lakše kada nema pritiska. Mi smo isto bili u razdoblju kada smo zabijali sve kreirane šanse. Sada je drukčije. Isto je prolazila i Rijeka u utakmicama s Goricom i Hrvatskim dragovoljcem. To je tako u nogometu", konstatirao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litavski trener je otkrio novinarima i što očekuje od Jadranskog derbija, četvrtog ove sezone.

"Rijeka će biti motivirana. Mi ćemo biti motivirani. Atmosfera će biti dobra. Zapravo su ovo lake utakmice za trenera. Ovo je perfektna šansa za nas, za pobjedu i u zadnje dvije utakmice ući sa snovima o naslovu prvaka", kazao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo