tko će igrati protiv mađarske? / Dalić pred teškom odlukom! Vlašić za RTL: 'Ja sam spreman, ali svi znamo tko je Rakitić'

Zna se Dalićev kriterij koji često ističe - igrat će najspremniji. Minutaže nema ni Dejan Lovren pa ipak je Dalićeva prva opcija

4.10.2019.
19:52
VOYO logo

Povratak Ivana Rakitića u reprezentaciju za akciju Mađarska na Poljudu doveo je izbornika Dalića pred tešku odluku. 

Gurnuti u prvu postavu Nikolu Vlašića koji se dokazao ili povratnika Rakitića koji ove sezone minute broji na kapaljku? Nikola Vlašić za RTL poručuje: "Ja sam spreman, ali svi znamo tko je Rakitić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić odbrojava na Instagramu - još 7 dana do utakmice s Mađarskom. Jedva čeka ponovno osjetiti toplinu reprezentacije jer u Barceloni je gurnut na margine, bez natjecateljskog ritma. I tu dolazi pitanje za Dalića. Hoće li Rakitić na Poljud priliku čekati s klupe jer ako zaigra u prvih 11, ispasti može, čini se, jedino zahuktali Nikola Vlašić.  

Na svoj 22. rođendan javio nam se iz Moskve Nikola Vlašić. Dvojba: on ili Rakitić za njega je čast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić mora pogoditi

"Meni godi što dolazim u kontekst prve postave s takvim igračima. Ja sam svoje mišljenje rekao, svi znamo tko je Ivan Rakitić, ali mislim da je na izborniku", rekao je za RTL Nikola Vlašić

Zna se Dalićev kriterij koji često ističe - igrat će najspremniji. Iako nema minutaže ni Dejan Lovren ipak je prva Dalićeva opcija. U konkurenciji Vlašić-Rakitić brojke su jasne. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za CSKA je od početka sezone odigrao 969 minuta, Rakitić za Barcelonu 136. Vlašić je upisao 11 nastupa, sve od prve minute, Rakitić 5, samo jednom je bio u početnih 11. Četiri pogotka zabio je Splićanin uz 2 asistencije, u tom segmentu Rakitić nema učinka. 
Ne treba spominjati što bi Vlašiću značilo istrčati na svojem Poljudu u hrvatskom dresu. 

"Stvarno se super osjećam. Igram svaku utakmicu 90 minuta, imam kontinuitet, stvarno sam u dobrom trenutku", kaže Vlašić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dobrom trenutku nije Rakitić, no on donosi autoritet Hrvatskoj. Igrač koji je Hrvatsku s bijele točke poslao u četvrtfinale pa u polufinale Svjetskog prvenstva. Imat će veliki motiv. 

Dalić će ionako najbolje procijeniti kroz treninge. No - mora pogoditi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo