DALIĆ NIJE DVOJIO NI SEKUNDE: / 'Ja sam fajter cijeli život, nikad ne odustajem! Spreman sam dati sve za Hrvatsku'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić gostovao je na HNTV-u gdje se još jednom osvrnuo na svoje imenovanje uoči odlučujuće utakmice protiv Ukrajine.

13.10.2017.
19:27
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Ante Čačić smijenjen je nakon remija protiv Finske (1-1) na Rujevici, a Dalić je pristao voditi reprezentaciju u Kijevu. Vatreni su s njim na klupi slavili protiv Ukrajine s 2-0 i izborili dodatne kvalifikacije, a Dalić tek treba potpisati ugovor.

Image
PROSLAVLJENI VATRENI POSTAJE POMOĆNIK DALIĆU? /

'U kontaktu smo, znamo se dugo i jako dobro'

Image
PROSLAVLJENI VATRENI POSTAJE POMOĆNIK DALIĆU? /

'U kontaktu smo, znamo se dugo i jako dobro'

'Nisam negativan i pesimist'

"Sve se dogodilo u roku od jednog dana i trebalo je odmah prionuti poslu. Bio je to veliki izazov jer smo morali osigurati dodatne kvalifikacije. Ovo je samo mali korak prema Rusiji, ali igrači su protiv Ukrajine pokazali karakter, odigrali su maestralno i pokazali da su igrači za velike utakmice", rekao je Dalić kojeg neugodna situacija uoči Kijeva nije pokolebala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam fajter cijeli život i nikad ne odustajem. Ako sam ja negativan i pesimist, onda ni igrači neće biti ništa drugačiji. Znali smo u kakvoj smo situaciji i da nam je ovo posljednji vlak za SP. Igrači su vjerovali u sebe i u mene i na kraju došli do pobjede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je vrhunac moje karijere'

Ponovio je Dalić da nije dvojio kad je došao poziv iz HNS-a.

"Nisam razmišljao ni sekunde, ni o onome što bi moglo doći kasnije, ni o mogućim posljedicama. Uvijek sam spreman dati sve za Hrvatsku, biti izbornik je san svakog trenera i Hrvata, to je vrhunac karijere. Nisam imao pravo reći ne", istaknuo je Dalić kojem su zasmetale priče kako je dobio posao zbog veza sa Zdravkom Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam potrebu nešto reći jer me to sve zasmetalo. Ja sam svoju karijeru počeo u Vatreksu, pa u Rijeci, Slaven Belupu, mladoj reprezentaciji, a zatim otišao trbuhom za kruhom u Saudijsku Arabiju. Samome sam si rekao - idi i probaj. Dvije sam godine radio u pustinji, nitko nije ni znao za mene. Jedini sam trener u Aziji koji je četiri godine zaredom prošao grupu u Ligi prvaka i dvaput igrao četvrtfinale te po jednom polufinale i finale."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo