DALIĆ NAJAVIO NOVE IGRAČE PROTIV CIPRA: / 'Osvježit ćemo početni sastav, imamo problem, svi bi igrali lijevo...'

Image

Izbornik je detektirao i jedan kadrovski problem, a to je što u momčadi nema pravog čovjeka za igru na desnom krilu

26.3.2021.
12:43
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je poraz na otvaranu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i to protiv Slovenije na njihovu terenu. Momčad Matjaža Keka slavila je s 1:0, ali gore od toga bilo je samo blijedo i neuvjerljivo izdanje Hrvatske za koje se i dalje traži objašnjenje.

Hrvatski reprezentativci nemaju vremena za gubljenje. Stigli su u Rijeku, gdje su odradili trening uoči susreta s Ciprom, a uoči novog susreta oglasio se izbornik Hrvatske Zlatko Dalić koji je pokazao dosta samokritičnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam najodgovorniji jer sam izabrao ovu momčad i vodio je. Ne bježim od svoje odgovornosti, prihvaćam je. Na meni je, i svima nama, da to popravimo. Održali smo sastanak, rekao sam igračima što ne valja. Vukao sam poteze već tijekom utakmice, uvodio nove igrače, mijenjao sustave, sve sam činio, ali nije bilo rezultata. Neću dizati glas, na svoj način ću im dati do znanja što ne valja i kako moramo dalje. Neću upirati prstom u nijednog pojedinca, ali jasno je da ćemo s Ciprom igrati drugačije, i što se tiče sustava igre, kao i da ćemo osvježiti početni sastav s novim igračima. Imali smo i ranije problema i našli smo izlaz iz njih", rekao je Dalić u intervjuu za Sportske novosti.

Image
PROCURILA ZANIMLJIVA SITUACIJA S RUJEVICE: /

'Modrić i Dalić tako su proveli dobar dio treninga'

Image
PROCURILA ZANIMLJIVA SITUACIJA S RUJEVICE: /

'Modrić i Dalić tako su proveli dobar dio treninga'

'Svi bi lijevo'

Izbornik je detektirao i jedan kadrovski problem, a to je što u momčadi nema pravog čovjeka za igru na desnom krilu. Svi zapravo preferiraju igru na lijevoj strani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo problem što su petorica specijalisti za lijevo krilo, a nitko za desno. Svi bi igrali lijevo, a desno nijedan nije na istoj razini. Na nekim pozicijama smo deficitarni. Što se tiče Vlašića i Kramarića, da su zabili na startu nitko ne bi govorio da se sudaraju, pričalo bi se kako se dobro uklapaju. Mogu oni igrati skupa, ali ovisno o tome što želimo od igre. Generalno, moramo igrati s više agresije i energije. Iako smo mi momčad koja igra na kvalitetu i tehniku, u igri mora biti više žara", rekao je Dalić za zaključio:

"Razočaran sam igrom, ponovno smo se doveli na teži put, ali 100 posto sam siguran da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo