ZLATKO DALIĆ ISKRENO O ONOME ŠTO NIJE BILO DOBRO: / 'Rekao sam im 15 puta da to ne rade, moja je greška što sam pristao na to'

Image
Foto: PIXSELL

Utakmicu je prokomentirao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

8.6.2018.
20:17
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je Senegal rezultatom 2-1 u posljednjoj utakmici pred odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pobjedu je prokomentirao Zlatko Dalić, s time da je izbornik odmah u uvodu razgovora pred kamerama HRT-a priznao u čemu je pogriješio

"Priželjkivao sam pobjedu da s njom odemo u Rusiju. Moja je pogreška što sam prihvatio da igramo u 18 sati i to je bila katastrofa. Prevruće je bilo i preteško."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI POLOŽILI POSLJEDNJI TEST UOČI RUSIJE: /

Perišić i Kramarić režirali preokret protiv Senegala na krcatom Gradskom vrtu

Image
VATRENI POLOŽILI POSLJEDNJI TEST UOČI RUSIJE: /

Perišić i Kramarić režirali preokret protiv Senegala na krcatom Gradskom vrtu

Senegal je reprezentacija koja igra sličnim stilom kakvim će igrati Nigerija, suparnik protiv kojeg Hrvatska u subotu otvara svoj hod SP-om u Rusiji.

Bez pritiska

"Senegal je klasičan primjer Nigerije s brzim igračima koji rade probleme. Rekao sam igračima da će igrati blok iz kojeg će se otvarati. Posljednjih pet minuta prvog poluvremena smo se raspali i oni su nam tu napravili tri šanse. Taj je dio bio opasan za nas", priznao je Dalić objasnivši kako je došlo do primljenog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bio dobar pritisak. Mislim da sam 15 puta rekao stoperima da se u takvim trenucima ide prema natrag, a oni to nisu napravili. Morat ćemo to ispraviti. Vida se morao povući, a ne krenuti prema naprijed."

Kramarić junak

Junak utakmice ponovno je bio Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kramarić nam je puno toga donio. Prespori i pretromi smo bili u prvom dijelu, morali smo reagirati s promjenom igrača. Kramarić je tu najjači, pomogao je okrenuti utakmicu. On nikad nije ispao iz prvih jedanaest, to ovisi o načinu na koji ćemo igrati."

Dodao je Dalić i da je Luka Modrić bio povučeniji zbog distribucije i protoka lopte te naglasio da su Ivan Perišić i Ante Rebić prva rješenja za krilne pozicije u reprezentaciji. U prvom poluvremenu nisu bili na razini jer, kako je objasnio Dalić, 'nije bilo prostora'...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo