DALIĆ BI MOGAO PROFITIRATI... ILI IPAK NE? / Slovaci otkrili malo previše detalja o planu za rušenje Hrvatske. Ali...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Slovačka sigurno neće odigrati onako mlitavo kao u prvoj utakmici

13.11.2019.
8:55
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu na Rujevici dočekuje Slovačku u ključnoj i posljednjoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Hrvatska je u prvoj utakmici protiv Slovaka odigrala vjerojatno najbolju utakmicu otkad ih vodi Zlatko Dalić i na gostovanju u Trnavi rastavili su protivnike s čak 4:0.

Mogu li ponoviti isto? Ne vidimo zašto ne, ali jedno je sigurno, Slovačka sigurno neće odigrati onako mlitavo kao u prvoj utakmici. Hrvatska je kroz kvalifikacije već pokazivala slabosti, ta već u sljedećoj utakmici nakon Trnave kiksali su protiv fenjeraša skupine, Azerbajdžana. Slovaci će vjerojatno drastično promijeniti pristup, a o tome su, pomalo iznenađujuće, dosta otvoreno govorili njihovi reprezentativci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

09.10.2019.,Split - Na konferenciji za medije hrvatske nogometne reprezentacije na pitanja su odgovarali kapetan Luka Modric i izbornik Zlatko Dalic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Slovak otkrio detalje

Zvijezda Intera i stoper Slovačke, Milan Škriniar bio je vrlo konkretan pri komentiranju segmenata koje bi njegova momčad trebala popraviti, odnosno, kako bi mogli odigrati protiv Hrvatske.

"U odnosu na prvi dvoboj s Hrvatskom koji smo odigrali očajno moramo promijeniti praktički sve. U obrani moramo čvršće i agresivnije. Te dvije stvari su nam u prvom susretu nedostajale. Moramo to promijeniti. Napad? I napadači će morati pokazati puno više, ali sve počinje od nas u obrani. Mi moramo odigrati dobro, a napadači moraju biti prva linija obrane. Samo zajednički možemo podići igru na višu razinu", komentirao je Škriniar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

12.10.2019., Stadion Cardiff City, Cardiff, Wales - Trening nogometasa Hrvatske uoci kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo s Walesom. Zlatko Dalic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Umne igre? Ili...

Marek Hamšik bio je nešto odmjereniji i pažljiviji. "Hrvatska ima širok kadar i nekoliko igrača koji mogu zamijeniti odsutne. To im vjerojatno neće biti problem. Možda nam je manja prednost ta što ćemo igrati na manjem stadionu u Rijeci", rekao je, a zatim kratko komentirao spremnost svoje momčadi na novo suočavanje s doprvacima svijeta.

"Mi nismo jaki poput Hrvatske i znali smo da ćemo se do kraja boriti za plasman na Euro. Sada igramo za sve ili ništa. Moramo se pripremiti i istrčati na travnjak potpuno spremni. Tamo nam neće biti lako. Znamo protiv koga igramo. Oni su svjetski doprvaci. Moramo odigrati iznadprosječno ako mislimo uzeti bodove", rekao je Hamšik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, Slovaci su bili dosta konkretni. Iz Škriniarovih izjava možda se može iščitati da bi njegova momčad mogla igrati presing i to visoki, jer spominje neaktivnost napadača i napad kao prvu liniju obrane, a opet tvrdi kako bi obrana morala biti agresivnija, što znači da će intenzitet utakmice biti vrlo visok. No, katkada, kada igrači ili treneri ovako istupaju s nešto detaljnijim opisima taktike, na terenu zna biti u potpunosti drugačija priča, pa na kraju ove najave ispadnu tek umne igre. No, vjerujemo da su Dalić i njegovi skauti dobro odradili posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo