CUDESAN PREOKRET: / Olic i drustvo se spasili iz ponora

1.6.2015.
22:10
VOYO logo

Rezultat je nakon 90 minuta bio 1:1, a kako je istim rezultatom zavrsio i prvi susret igran u cetvrtak u Hamburgu, o posljednjem, 18. bundesligasu odlucivalo je dodatnih 30 minuta.

HSV je jedini klub u Njemackoj koji je odigrao sve dosadasnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1964. godine, a ove je sezone dosao najblize ispadanju u drugu ligu. Naime, sve do sudacke nadoknade dvoboja u Karlsruheu domacin je vodio sa 1-0 golom Reinholda Yaba (78), a to je bio rezultat koji je bivseg europskog prvaka izbacivao u nizi rang, ali tada je Marcelo Diaz (90+1) sjajno izveo slobodni udarac sa 20 metara prebacivsi zivi zid i pogodivsi za 1-1 i produzetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.dailymotion.com/embed/video/x2sbzsa

Gol vrijedan ostanka u drustvu najboljih i 52. godinu zaredom postigao je Nicolai Mueller (115), igrac koji je u 77. minuti zamijenio hrvatskog reprezentativca Ivicu Olica. Ivo Ilicevic, koji je bio strijelac za HSV u prvoj utakmici, igrao je do 86. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HSV je sezonu zavrsio na 16. mjestu u prvoj, a Karlsruhe na trecem mjestu u drugoj ligi. Po zavrsetku ligaskog dijela sezone iz prve lige su izravno ispali Paderborn i Freiburg, dok su iz druge u prvu ligu promovirani Ingolstadt i Darmstadt.

HSV se i prosle sezone ispadanja spasio u kvalifikacijama, a tada je bio uspjesniji od Greuther Fuertha zbog vise postignutih pogodaka u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo