tko je sljedeći? / Čudesan posao: Borussia Dortmund kupila igrače za 'kikiriki' pa ih prodala za 400 milijuna eura

Image
Foto: Foto: Profimedia

Ousmana Dembelea platili su Rennesu samo 15 milijuna eura, da bi ga prodali Barceloni u transferu vrijednom 130 milijuna eura.

12.5.2022.
14:03
Foto: Profimedia
VOYO logo

Norveški napadač Erling Haaland, postat će novi igrač Manchester Cityja od 1. srpnja 2022., potvrdili su u ponedjeljak na službenim stranicama engleskog kluba. Odšteta koju će platiti Borussiji Dortmund iznosi 75 milijuna eura.

Image
Bolje živi nego ministar /

Vrtoglava plaća Erlinga Haalanda: Pogledajte što si sve može kupiti za dnevnicu iz Cityja

Image
Bolje živi nego ministar /

Vrtoglava plaća Erlinga Haalanda: Pogledajte što si sve može kupiti za dnevnicu iz Cityja

Borussija je Haalanda dovela iz Red Bull Salzburga za 20 milijuna eura nakon što je postao senzacija Lige prvaka u kojoj je postigao osam golova za austrijski klub. BVB je tako transferima Norvežanina završila u plusu 55 milijuna eura. Haalandova tržišna vrijednost je 150 milijuna eura, ali mu je klauzula postavljena na 75. Unatoč tome, Norvežanin je Dortmundov dobar posao. Haaland je zadnji u nizu igrača koje je Borussia dovela za mali iznos, s obzirom na njihovu kvalitetu, a prodala za puno više. Ousmana Dembelea platili su Rennesu samo 15 milijuna eura, da bi ga prodali Barceloni u transferu vrijednom 130 milijuna eura. Francuz je ovo ljeto slobodan igrač i može besplatno potpisati za bilo koji klub. Njegovog sadašnjeg suigrača, s kojim je igrao i u njemačkom klubu, Pierrea-Emericka Aubameyanga, doveli su 2013. godine iz St. Etiennea za 13 milijuna eura. Otišao je 2018. u Arsenal za 64 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/b7617922-d1e5-11ec-b4ec-6edc336b765a/original

Foto: Profimedia

Christiana Pulisica, Amerikanca hrvatskih korijena, prodali su Chelseaju za 64 milijuna eura, a došao je u klub praktički besplatno. Jadon Sancho plaćen je Manchester Cityju 8 milijuna eura, a prodan je onom drugom Manchesteru (Unitedu) u transferu vrijednom 85 milijuna eura. Ukratko, Borussia je na Haalandu, Aubameyangu, Dembeleu, Pulisicu i Sanchu zaradila oko 418 milijuna eura.

Borussia ima još nekoliko igrača u izlogu koji bi uskoro mogli ostvariti velike transfere. Prije svega se to odnosi na Judea Bellinghama (18) koji je došao iz Birmingham Cityja za otprilike 25 milijuna eura. Tu su još godinu dana stariji Amerikanac Giovanni Reyna i Youssoufa Moukoko (17). Trojac je to koji trenutno vrijedi 132 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo