CRNO SE PIŠE KOVAČU: / Aktualni šefovi odlaze, nasljeđuje ih temperamentna klupska legenda koja ne voli Niku

Image
Foto: Profimedia, AFP

"Velika je čast postati član odbora, a onda preuzeti dužnost predsjednika Bayerna"

30.8.2019.
14:40
Profimedia, AFP
VOYO logo

Bivši kapetan minhenskog Bayerna Oliver Kahn vraća se u klub gdje će obnašati dužnost člana odbora iduće godine da bi 2022. preuzeo dužnost predsjednika i izvršnog direktora, objavio je njemački prvoligaš u petak.

Trenutačnog predsjednika Bayerna Ulija Hoenessa koji odlazi u mirovinu nakon dugotrajnog angažmana u klubu zamijenit će još jedna legenda bavarskog kluba 63-godišnji Karl-Heinz Rummenigge. Kada Rummeniggeu istekne ugovor 31. prosinca 2021., Kahn će od njega preuzeti dužnost izvršnog predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je čast postati član odbora, a onda preuzeti dužnost predsjednika Bayerna", izjavio je 50-godišnji Kahn, bivši kapetan njemačke reprezentacije za koju je odigrao 86 utakmica.

"Duboko sam povezan s klubom koji me je značajno obilježio", dodao je Kahn koji je tijekom igračke karijere imao nadimak 'Titan', a osvojio je osam naslova prvaka s Bayernom između 1994. i 2008.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, AFP

Niko Kovač

Što to znači za Niku Kovača? Pa ako je suditi po dosadašnjim komentarima Olija Kahna, neće mu baš biti naklonjen. Kahn je bio jedan od najvećih kritičara Kovača kada je Bayern tražio novog trenera. Jednom je prilikom rekao: "Ne treba nam Kovač, Nagelsmann ili neki takav trener. Nama treba Zidane koji zna voditi momčad punu zvijezda", rekao je to svojevremeno Kahn.

Međutim, temperametni bivši vratar minhenske momčadi malo je ublažio ton nakon što je Kovač osvojio duplu krunu. "Kovač je ove sezone bio sve, ali nije bio loš", kazao je to proljetos Kahn. No, vidjet ćemo kako će ovaj dvojac funkcionirati u buduće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo