CRISTIANO RONALDO / 'Saudijska liga je bolja i nakon dolaska Messija u MLS'; Brozović jedna od glavnih figura nove globalne nogometne podijele

Image
Foto: Profimedia

"Ronaldo tvrdi kako je Saudijska profesionalna liga bolja od MLS-a i nakon dolaska Messija na Floridu, te kako je upravo on 'krivac' zbog toga što je, kao, on povukao neke od ostalh zvijezda čime je euro nogomet sad oslabljen", javlja Daily Mail

18.7.2023.
8:22
Profimedia
VOYO logo

Nekad najbolji nogometaš svijeta Cristiano Ronaldo je rekao da je "Saudijska profesionalna liga bolja od MLS-a" samo dan nakon što je Lionel Messi predstavljen američkom Inter Miamiju. To javlja Daily Mail pozivajući se na Fabrizia Romana, poznatog talijanskog nogometnog insajdera.

"Ronaldo tvrdi kako je Saudijska profesionalna liga bolja od MLS-a i nakon dolaska Messija na Floridu, te kako je upravo on 'krivac' zbog toga što je, kao, on povukao neke od ostalh zvijezda čime je euro nogomet sad oslabljen."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac prodrmao profesionalni nogomet u SAD-u

Argentincu je predstavljena njegova nova klupska majica u nedjelju tijekom ceremonije predstavljanja, nakon što je ranije ovog ljeta objavljeno da će se pridružiti nogometnoj momčadi s Floride u ugovoru vrijednom 45 milijuna funti godišnje.

Ronaldo je, u međuvremenu, bio jedno od prvih velikih imena koje se preselilo u Saudijsku Arabiju, pridruživši se Al Nassru nakon što je prošle sezone napustio Manchester United u ugovoru vrijednom nevjerojatnih 175 milijuna funti godišnje. Marcelo Brozović također je došao u Al Nassr i pridružio se Ronaldu u klubu i ligi, a britanski mediji navode kako Mahrez odlazi iz Cityja u Al Ahli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jeku tektonskih promjenaza europski i svjetski nogomet, otvaranju jedne nove nogometne pozornice koja ima novca i radi na konstantnom dovođenju zvijezda, sad se iza kulise povukla paralela između Ronalda Messija, odnosno Ronaldo svijeta Messi svijeta.

Ronaldo pokrenuo trend

Ronaldo je u međuvremenu bio jedno od prvih velikih imena koje se preselilo u Saudijsku Arabiju, pridruživši se Al-Nassru nakon što je prošle sezone napustio Manchester United u ugovoru vrijednom nevjerojatnih 175 milijuna funti godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 5-0 prijateljskog poraza Celte u Vigu prije sezone u ponedjeljak, Ronaldo je objavio iskrenu i poštenu procjenu svoje budućnosti, tvrdeći da se neće preseliti u SAD ili natrag u Europu, a također je preuzeo zasluge za priljev igrača koji idu na Bliski istok.

"Saudijska liga bolja je od MLS-a', rekao je, prema Fabriziju Romanu", talijanskom insajderu koji ga poznaje, javlja engleski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi drugi igrači sada su ga slijedili u ovu bliskoistočnu zemlju, uključujući imena kao što su Karim BenzemaN'Golo Kante, pa čak i Steven Gerrard.

Dok je Ronaldo nedavno potvrdio da će ostati u Saudijskoj Arabiji sljedeće sezone, peterostruki osvajač Ballon d'Or također se povezivao s povratkom u Europu i u svoj bivši klub Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Neću se vratiti u Europu'

"100 posto sam siguran da se neću vratiti ni u jedan europski klub. Otvorio sam put u saudijsku ligu i sada svi igrači dolaze ovdje. Neću se vratiti u europski nogomet, vrata su potpuno zatvorena', dodao je.

'Imam 38 godina, također je europski nogomet izgubio dosta na kvaliteti. Jedina liga koja za mene ima puno kvalitete i koja je na višoj razini od svih ostalih je Premier liga. 'Španjolska liga nema tako veliku kvalitetu. Portugalska liga je dobra liga, ali nije vrhunska, vrhunska liga. Njemačka liga je također puno izgubila. Siguran sam da više neću igrati u Europi. Želim igrati u Saudijskoj Arabiji.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov tim Al-Nassr prošle je sezone tijesno pobijedio do naslova prvaka Saudijske profesionalne lige od strane ligaških rivala Al-Ittihada, ali im je FIFA prošli tjedan zabranila dovođenje novih igrača, nakon što nisu platili 390.000 funti za dodatke bivšem Leicesteru igrač Ahmed Musa.

Brozović jedno od najnovijih najvećih imena bliskoistočnog nogometa

Unatoč tome, klub je potpisao ugovor s Marcelom Brozovićem prije nego što je zabrana provedena početkom srpnja, a također se uvelike povezuje s prelaskom Hakima Ziyecha. 'Za godinu dana, sve više i više vrhunskih igrača doći će u Saudijsku Arabiju', nastavila je portugalska superzvijezda i dodala_

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za godinu dana saudijska liga će preteći tursku ligu i nizozemsku ligu. Igrači koji su stigli nisu onakvi kako je govorio predsjednik Europske unije. Jota Neves su mladi igrači".

Son Heung-min otkrio je ovaj tjedan da je odbio ponudu da se pridruži saudijskoj Pro ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je Man City također odbio ponudu Al-Ahlija od 18 milijuna funti za Riyada Mahreza u ponedjeljak.

'Saudijska liga je bolja, to je činjenica'

Na pitanje hoće li prijeći u MLS, Ronaldo je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je saudijska liga puno bolja od američke, a koju predvodi moj Al-Nassr. 100 posto. To je činjenica", kazao je Ronaldo.

"Trebalo je trajati godinu dana, ali bilo je šest mjeseci. Bio sam u krivu šest mjeseci. Ali znao sam da će se to dogoditi jer je talijanska liga, kad sam otišao tamo, također bila mrtva, a zatim pomlađena mojim dolaskom, poboljšana. 'Gdje Cristiano ode, izaziva veći interes i znao sam da će tako biti. Siguran sam da će sljedeće sezone više zvijezda otići tamo u Saudijsku Arabiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo