VJERUJE U NJEGA / Cosmi: 'Halilović je kvalitetan kao Petković! Ne ovisi o meni, mami ili tati nego samo o sebi'

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Goran Kovacic/PIXSELL

Nakon što su bili suspendirani vraćaju se Selahi i Vukčević, a nakon ozljeda će tu biti Haris Vučkić, Mateo Pavlović i Roko Jurišić

7.10.2022.
14:46
Grafika RTL.hr - Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke i Gorice će u nedjelju od 17:10 igrati HNL derbi začelja. Ta utakmica će dati mnoge odgovore budući da su obje momčadi kako to ljestvica i sugerira, u iznimno lošoj formi odnosno nizu. Da smo bilo koga pitali prije početka prvenstva da će nakon 11 kola stanje biti ovakvo, malo tko bi takvo što i očekivao. Rijeka je posljednja momčad lige dok je Gorica bolja samo zbog gol razlike.

Image
VELIKA KRIZA /

Samir Toplak za RTL.hr prokomentirao stanje u Rijeci: 'Drugačije je kad moraš dobiti utakmicu, trebali su biti mudriji'

Image
VELIKA KRIZA /

Samir Toplak za RTL.hr prokomentirao stanje u Rijeci: 'Drugačije je kad moraš dobiti utakmicu, trebali su biti mudriji'

Halilović se vraća nakon izbivanja s travnjaka zbog ozljede, a Cosmi kaže kako kvalitetom iskače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alen će igrati, napokon je spreman i zdrav. Iznimno je važan za momčad, važno je samo da on shvati da je to tako i da ga momčad treba. Imao sam priliku trenirati jako puno igrača koji su poslije postali vrhunski, od Di Natalea, Milita, Miccolija do Materazzija i Petkovića. Halilović spada u tu kategoriju, kvalitetom iskače, ali apsurdno je da igrač njegovih tehničkih kvaliteta, uz dužno poštovanje, igra u Rijeci. To znači da je u prošlosti napravio neke greške. Alen ima i kvalitetu i godine da bi mu ovo bio novi, možda i bolji početak. Ali to ne ovisi o predsjedniku, treneru, navijačima, mami, tati… nego isključivo samo o njemu", rekao je Talijan.

Gorica je u psihološki boljem stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjesni smo situacije i važnosti utakmice, a pozicija Gorice ne treba nas zavarati. Naprotiv, mislim da je Gorica sa psihološkog aspekta možda i u boljoj situaciji od nas. Ipak znamo što je cilj i što moramo, a to je pobjeda – kaže trener Serse Cosmi. – Slažem se da je ovo utakmica s velikim imperativom i znamo u kojoj situaciji se ne smijemo naći. Svaka utakmica od kada sam došao je pod povećalom i iznimno važna. Moramo biti svjesni da možemo i moramo biti bolji", dodao je strateg Rijeke.

Riječani su proteklo kolo imali problema s brojnim izostancima, no ovaj susret bi ipak trener Serse Cosmi trebao imati malo manje glavobolja oko kadra. Nakon što su bili suspendirani vraćaju se Selahi i Vukčević, a nakon ozljeda će tu biti Haris Vučkić, Mateo Pavlović i Roko Jurišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo