rapsodija na etihadu / City do vrha napunio mrežu Burtona i dostigao rekord star 52 godine

Image

Pobjeda protiv Burton Albiona bila je jedna od najvećih u povijesti 'Građana', a posljednji put najmanje osam golova 'Građani su zabili 1987.

9.1.2019.
22:51
VOYO logo

Manchester City do vrha je napunio mrežu trećeligaša Burtona u prvoj utakmici polufinala engleskog EFL kupa. 

Da član engleskog League Onea Burton 'građanima' ne može predstavljati pravog takmaca za finale, bilo je jasno i prije utakmice, no teško je bilo očekivati ovakvu da će gosti na Etihadu čak devet puta morati vaditi loptu iz mreže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač utakmice bio je Gabriel Jesus koji je postigao četiri gola (30, 34, 57, 65), a među strijelce su se upisali i Kevin De Bruyne (5), Oleksander Zinchenko (37), Philip Foden (62), Kyle Walker (70) i Riyad Mahrez (83).

City je prije tri dana u FA kupu pobijedio Roterham United sa 7-0 postavši prva momčad u posljednje 52 godine koja je zabila najmanje sedam golova u dvije uzastopne utakmice u svim natjecanjima. Posljednji klub kojem je to uspjelo bio je Leeds United u listopadu 1967. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda protiv Burton Albiona bila je jedna od najvećih u povijesti 'Građana', a posljednji put najmanje osam golova 'Građani su zabili 1987. u pobjedi protiv 10-1 protiv Huddersfield Towna. Rekordnu pobjedu City je ostvario 1890. godine kada je u FA kupu pobijedio Liverpool Stanleyja12-0.

U drugom polufinalnom paru Tottenham je u utorak u Londonu pobijedio Chelsea sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Harry Kane iz jedanaesterca u 26. minuti. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić za 'Bluese' je zaigrao posljednjih 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni susret je 22. siječnja na Stamford Bridgeu, a finale se igra 24. veljače na Wembleyu

EFL kup, polufinale, druga utakmica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City - Burton 9:0

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo