Hrvatska legenda otkrila recept za Makedoniju!

Uoči utakmice Makedonije i Hrvatske u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, i dalje traju nagađanja kako će naši odraditi teško gostovanje i iskoristiti veliku priliku za put prema Brazilu

12.10.2012.
8:33
VOYO logo

Vaša prognoza – Makedonija ili Hrvatska? Unatoč činjenici da je Makedonija u Zagrebu pokazala jednu kvalitetu koja upozorava na opasnost, uvjeren sam da će naši Vatreni to odraditi kako to naš navijački puk očekuje i priželjkuje. Znam da će biti teško, i sam sam imao ružno iskustvo s Makedoncima, ali mislim da je Štimac to sve znalački pripremio i za očekivati je našu čistu pobjedu, po mojoj prognozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čemu temeljite taj optimizam? Makedonci ne mogu nego otvoriti se, igraju kod kuće i koliko god im trener bude govorio drugačije, znaš, tu je pun stadion, ambicije su velike... I tu je naša šansa da ih ispreskačemo iz jedne komfornije situacije u završnici, znači iz prostora. Mislim da će to naši znati dobro iskoristiti i zato očekujem jednu našu čistu pobjedu. Znaš, postoji i ta FIFA-ina ljestvica u koju nitko nema pravo sumnjati. A ona jasno govori da smo mi u prvih deset na svijetu, a oni u prvih 100, jebiga. Iluzorno je zanemariti činjenicu da smo mi apsolutni favoriti, i tako moramo i nastupiti, s puno autoriteta i samopouzdanja.

Štimac je odlučio ostaviti Jelavića na klupi i pojačati vezni red, a u špicu napada gurnuti samo Mandžukića. Što biste Vi napravili? Ma mislim da je Štimac najbolje plasiran da to zna, ali ja sam veliki optimist i uvjeren sam da ćemo danas široko otvoriti vrata prema Brazilu. Ali moramo biti strpljivi, ne srljati. U strateškom pogledu, ja bih Makedoncima čak dao jednu prednost, stvorio jedan prostor iza njihovih leđa neophodan za dubinske lopte, gdje Mandžukić može pobjeći svakome. I to je onda to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema Sammir! Je li zaslužio poziv u reprezentaciju i biste li ga Vi gurnuli u vatru protiv Makedonije? On je zaslužio poziv i zaslužio je da u petak igra u Skoplju. Jer to je igrač izuzetne kvalitete koji je u stanju da u ovoj konkurenciji stvori čovjeka viška i pošalje onu jednu dubinsku loptu, za koje je on pravi majstor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonci nakon Hrvatske dočekuju i Srbiju u Skoplju. Što mislite, tko će im biti teži protivnik? Ma daj, molim te, pa ti govoriš o Hrvatskoj kao da smo mi ne znam koji na svijetu. Pa Srbi su trideseti, a mi smo nogometna velesila već deset godina u svijetu nogometa. Nema šanse. Ako shvatimo utakmicu kako njezin značaj zahtijeva, onda nema šanse da nas Makedonci iznenade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo