KAKO ĆE VATRENI IZGLEDATI PROTIV CIPRA? / Dalić na travnjak šalje sastav koji do sada nismo gledali

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić zaigrat će za Vatrene prvi put nakon Eura

8.10.2021.
8:06
Profimedia
VOYO logo

Očekujemo zaista tešku utakmicu, jako je važno da se ne opustimo, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči susreta protiv Cipra u nastavku kvalifikacija za SP 2022. godine, koji je na rasporedu u petak u 20.45.

Image
POTPUNO NEOČEKIVANO /

Jeste li primijetili što se dogodilo s izbornikom posljednjih mjeseci? Dalić se drastično promijenio, ali napravljena je velika žrtva

Image
POTPUNO NEOČEKIVANO /

Jeste li primijetili što se dogodilo s izbornikom posljednjih mjeseci? Dalić se drastično promijenio, ali napravljena je velika žrtva

Hrvatska će biti oslabljena zbog neigranja Dejana Lovrena i Josipa Juranovića, a nema niti Mislava Oršića, te pričuvnog vratara Ivice Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjem redu bi trebali zaigrati Josip Stanišić, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol te Borna Sosa.

"Može biti problem što obrana nije standardna, morat ćemo biti pažljivi i oprezni, ali vjerujem u naše mlade igrače. Igra prema naprijed? Ako budemo statični i protok lopte bude spor, imat ćemo problema. Tražit ćemo ulaske u prazan prostor, a imamo trojicu igrača koji mogu donijeti ključni pas, Modrića, Kovačića i Brozovića. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera, ali, općenito gledajući, svi igrači su u formi, cijela momčad je spremna za dobru utakmicu. Nastojat ćemo biti prodorni prema naprijed, ponajviše po bokovima i to po lijevoj strani na kojoj igra Perišić," rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije sam govorio da će nam trebati 20 ili 21 bod, možda će trebati i više bodova. Rusija sada ima dvije teške utakmice, ali nisu niti nama lagane. Najvažnije je da mi držimo sve u svojim rukama i to je važno. Bitno je da ne ovisimo o drugima. Igrači su svjesni da smo uvijek imali problema u kvalifikacijama, ne sjećam se da su neke kvalifikacije prošle glatko. U ovima smo izgubili već pet bodova," dodao je Dalić.

Osim utakmice Cipar - Hrvatska, u petak su na rasporedu još dva ogleda iz naše skupine. Rusija će u Kazanu dočekati Slovačku, dok Slovenija gostuje na Malti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vodi na ljestvici skupine H s 13 bodova, koliko ima i Rusija. Slovačka je treća s devet bodova, Slovenija ima sedam, a Malta i Cipar po četiri boda.

Mogući sastav Hrvatske: Livaković - Stanišić, Ćaleta-Car (Vida), Gvardiol, Sosa - Brozović, Kovačić - Vlašić, Modrić, Perišić - Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo