NEVIĐENA INVAZIJA HRVATA NA LENS: / Cijene karata divljale i do 4000 kuna, tisuće navijača napravile ludnicu u gradu

Image
25.6.2016.
14:38
VOYO logo

19.30 - Prvi navijači počeli su pristizati na stadion Bollaert-Delelis. Vatreni će imati veliku podršku u Lensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.27 - Najveći problem našim navijačima predstavlja manjak ulaznica. Na stotine navijača je u potrazi za dragocjenim papirićem. Na crno se najjeftinije ulaznice kreću oko 300-350 eura, dok se za bolje mjesta traži i više od 500 eura.

Image
Image
Image
Image

18.00 - Za stadion Bollaert-Delelis i grad Lens hrvatske navijače vežu lijepa sjećanja. Na ovom stadionu hrvatska reprezentacija je 1998. godine započela svoj "vatreni" put prema svjetskoj bronci. Momčad koju je predvodio Miroslav Blažević otvorila je Coupe du Monde pobjedom protiv Jamajke 3-1, a golove su zabili Mario Stanić (27), Robert Prosinečki (53) i Davor Šuker (69). Ovoga puta s druge strane stoji jedan od najboljih nogometaša svijeta Cristiano Ronaldo, no naši su navijači uvjereni u isti ishod. Nitko ne sumnja u slavlje i odlazak u Marseille na četvrtfinalni ogled protiv Poljaka ili Švicaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.50 - Francuska policija je glavnu gradsku ulicu Boulevard Emile Basly zatvorila pretvorivši je u pješačku zonu, što su naši navijači iskoristili razvivši ogromnu zastavu, poznatu i s navijačkih slavlja u Beču i Poznanu.U Lensu je i mnoštvo Portugalaca, no hrvatski navijači su zaposjeli sve glavne punktove u središtu grada i Portugalci kao i da ne postoje. To su shvatili i lokalni ugostitelji koji na sve moguće načine pokušavaju privući hrvatske navijače. Tako je jedan od vlasnika ispred svog kafića stavio velike zvučnike puštajući pjesme Marka Perkovića Thompsona što je izazvalo oduševljenje naših navijača i blokadu pola ulice.

17.23 - Hrvatski navijači upotpunosti su zasjenili portugalske pristaše koji se dive atmosferi koju su stvorili Hrvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.15 - Tehnički ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić kazao je danas kako vjeruje da će utakmica između Hrvatske i Portugala u osmini finala Eura proći bez incidenata, naglasivši kako je koordinacija s francuskom policijom sada puno bolja. Na susret stiže više tisuća hrvatskih navijača koji su u drugom kolu protiv Češke napravili nered na tribini i bakljama nakratko prekinuli utakmicu. Strah od novih incidenata i dalje postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem pobjedu večeras, a što se tiče sigurnosti, ovakvi događaji su uvijek sigurnosni rizik, ali vjerujem da smo poduzeli sve što možemo. Ne vjerujem, nego sam siguran, puno je bolja koordinacija s francuskom policijom i nadam se da će uroditi plodom", rekao je Orepić novinarima u Saboru nakon svečane sjednice u povodu Dana državnosti RH.

15.50- HNS poslao poruku navijačima Hrvatske: "Zbog strogih kontrola ulaska, molimo sve navijače Vatrenih da na stadion u Lensu dođu na vrijeme - najkasnije tri sata prije početka utakmice - kako bi mogli pravovremeno ući na stadion te izbjeći gužve uoči samog početka utakmice. Također, molimo Vas da koristite ulaze A i B te da na stadionu sjedite na svojim mjestima, označenima na Vašim ulaznicama...Navijače hrvatske reprezentacije ovim putem molimo da se ne koriste nasiljem u slučaju eventualnih huliganskih izgreda već da u takvoj situaciji ostave dovoljno prostora sigurnosnim službama da nesmetano postupaju prema izgrednicima. Danas nas čeka novi izazov te Vas pozivamo da još jednom na fer i korektan način bodrite Hrvatsku do uspjeha. Recimo NE diskriminaciji, rasizmu i nasilju. Navijajmo za Hrvatsku i za naše reprezentativce u duhu fair-playa, respekta i tolerancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimo ponosni navijači Hrvatske!"

14.35 - Inače, prema informacijama koje dolaze i Lensa, Francuzi su impresionirani hrvatskom navijačkom feštom u Lensu. Za sada hrvatska navijačka slika iz Lensa obilazi svijet i nema nikakvih informacija o neredima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

VATRENO LUDILO KAD KRENE, ONDA POČINJE ŠOU: Hrvatska invazija u Lensu

14.30 - Stadion Bollaert-Delelis, na kojem je Hrvatska u osmini finala SP 1998. pobijedila Rumunjsku, ima kapacitet od 38 tisuća gledatelja (šest tisuća više nego što cijeli grad ima žitelja), a više od trećine u subotu navečer činit će Hrvati, kojih će prema predviđanjima na samom stadionu biti oko 10 tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo