Cijela Hrvatska drhti zbog događaja mjeseca!

'Ukrajina nikad nije bila domaćin većeg događaja! Dosad je najviše medijskog zanimanja u Ukrajini izazvao Eurosong 2005.

1.12.2011.
13:05
VOYO logo

Nikad toplija Ukrajina ugostit će ovoga tjedna europsku nogometnu kremu na ždrijebu skupina završnice EP 2012. godine (Kijev, petak 18 sati uz izravan prijenos na portalu Sportski.net). Temperatura u Kijevu kreće se između 0 i 5 Celzijevih stupnjeva, a domaći ljudi kažu:

"Ovakvo se vrijeme ne pamti! Obično je početkom prosinca temperatura oko -15 stupnjeva, a na ulicama je dvadesetak centimetara snijega! A sad, gotovo da možemo hodati u kratkim rukavima", kaže jedan zaposlenik kijevskog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko izaslanstvo dolazi u Kijev u četvrtak, rano popodne stižu predsjednik Vlatko Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić, koji će u večernjim satima biti gosti na proslavi 20-godišnjice Ukrajinskog nogometnog saveza.

A navečer dolazi izbornik Slaven Bilić, treneri Aljoša Asanović i Nikola Jurčević, glasnogovornik Davor Gavran, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk i zaposlenica HNS-a zadužena za međunarodnu korespondenciju Iva Olivari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako se spremaju domaćini? U samom centru ovog tromilijunskog grada, u blizini obnovljenog Olimpijskog stadiona na kojem će se igrati finale, ured ima direktor EURA za Ukrajinu Markijan Lubkivskij.

"Sve je spremno za ždrijeb, na kojem će biti 700 gostiju, dok će čak 500 novinara pratiti izvlačenje skupina! Izravni prijenos ide u 150 zemalja, a ceremonija će trajati 54 minute. Doći će, uz ostale, bivši legendarni nogometaši Marco van Basten, Zinedine Zidane, Peter Schmeichel, Alain Giresse, Viktor Ponedeljnik, bit će tu i najviši dužnosnici UEFA-e s predsjednikom Michelom Platinijem, dolazak je najavio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, kao i ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič", najavio je Lubkivskij i potom naglasio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukrajina nikad nije bila domaćin većeg događaja! Ždrijeb je treći događaj po važnosti na EP-u, iza utakmice otvorenja te finalnog dvoboja. Dosad je najviše medijskog zanimanja u Ukrajini izazvao Eurosong 2005. godine, no ovaj je ždrijeb znatno zahtjevniji i neusporedivo veći događaj. Siguran sam da će sve proći bez pogreške, te da će se Ukrajina u najljepšem svjetlu predstaviti nogometnom svijetu", kaže Lubkivskij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo