Dinamo saznao protivnika u finalu, a malo je nedostajalo

Iako je poražen u Vinkovcima protiv Cibalije s 2:1, Osijek se na kraju ipak plasirao u finale hrvatskog nogometnog kupa.

18.4.2012.
20:50
VOYO logo

Tomislav Šorša u 60. minuti utakmice srušio je sve nade igrača Cibalije da će uspjeti nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice kada je Osijek slavio rezultatom 3:0. U najavi utakmice trener Cibalije Samir Toplak nadao se brzom vodstvu i jednoj ludoj utakmici u kojoj bi njegovi igrači uspjeli nadoknaditi prednost i plasirati se u finale Kupa i tako izboriti nastup u Europi ovoga ljeta.

Iako početak utakmice nije nagovještavao takav razvoj događaja na poluvrijeme Cibalija odlazi s vodstvom od 1:0 poslije gola Vitaića. To je ujedno bila i prva prava prilika na utakmici koju je do tada obilježila igra na sredini terena uz mnogo pogrešaka s obje strane. U nastavak utakmice domaći igrači ulaze još agresivnije što im se u 50. minuti i isplatilo kada je poslije udarca iz kuta, i velike gužve u kaznenom prostoru, najbolje se snašao Tomić koji je sa svega par metara smjestio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima momčad Osijeka je bila na koljenima i s tribina se stjecao dojam da Cibalija svaki trenutak može postignuti i treći gol i tako poravnati rezultatski minus. I onda po momčad Cibalije dolazi kobna 60. minuta koja je i riješila drugoga finalista Kupa RH. Po lijevoj strani igrači Osijeka odigrali su odličnu akciju u kojoj je Lešković ušao u kazneni prostor i s poprečne crte zavrnuo loptu u sredinu na koju je natrčao Šorša i smjestio je u sam desni kut gola Matkovića.

Poslije toga gola igračima i jedne i druge momčadi bilo je jasno da je drugi finalista kupa riješen. Cibalijini igrači i dalje su napadali pokušavajući ugroziti gol Vargića. Uveo je Toplak u igru Šimunca i Jonjića ali bez rezultata. U isto vrijeme Mršić je polako zatvarao utakmicu s tim da su se njegovi igrači, svjesni ukupne rezultatske prednosti, opustili i započeli slobodnije igrati čekajući zadnji zvižduk suca da proslave veliki uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo