VIDEO: / Dogodilo se 'čudo'! Barça izgubila u Londonu!

Barcelona je u posljednje 62 utakmice upisala samo dva poraza, a u Londonu je pokvarila sjajnu statistiku jer ju je Chelsea u prvom polufinalnom susretu Lige prvaka svladao pogotkom Drogbe.

18.4.2012.
15:28
VOYO logo

London. Stamford Bridge. Gledatelja. 41.000. Sudac: Felix Brych (NJE).

CHELSEA: Cech, Ivanović, Cole, Cahill, Terry, Ramires (od 88. Bosingwa), Lampard, Mikel, Meireles, Mata (od 74. Mata), Drogba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA: Valdes, Alves, Puyol, Fabregas (od 79. Alcantara), Xavi (od 86. Cuenca), Iniesta, Mascherano, Busquets, Adriano, Alexis Sanchez (od 66. Rodriguez), Messi.

Strijelci: 1:0 - Drogba (45+2) Chelsea je u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka s minimalnih 1:0 slavio protiv Barcelone na Stamford Bridgeu i to nakon jednog jedinog udarca prema vratima gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je bilo i za očekivati, Barcelona je dominirala terenom od prve minute, a opasno zaprijetila već u devetoj. Alexis Sanchez dobio je sjajnu loptu u gostujućem šesnaesteracu, prebacio je istrčalog Petra Čecha, ali je njegova lopta odsjela na gredi. Osam minuta kasnije Andres Iniesta je pucao s lijeve strane, Čech je odbio loptu na nekih šest metara, a Cesc Fabregas lijevom nogom potpuno promašio loptu i propustio dovesti katalonsku momčad u vodstvo.

Isti je igrač veliku priliku u 43. minuti kada je izašao sam na vratara Chelseaja, prebacio ga, ali je loptu s gotovo gol-crte izbio Ashley Cole. Nakon svih propuštenih prilika uslijedila je kazna u posljednjim sekundama prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je izgubio loptu na sredini terena, Lampard ju je poslao na lijevu stranu prema Ramiresu koji se sjurio u šesnaesterac i lijevom nogom uposlio Didera Drogbu na drugoj strani koji šalje loptu pored Victora Valdesa za 1:0.

Menadžer Chelseaja Roberto Di Matteo se u drugom poluvremenu odlučio za potpunu antipropagandu nogometa koja mu je u konačnici i uspjela. Alexis Sanchez promašio je veliku priliku u 56. minuti kada je s desne strane sam bio pred Čechom, a posljednja prilika za izjednačenje odsjela je na vratnici. Pedro je pucao s lijeve strane šesnaesterca i pogodio vratnicu. Nekoliko minuta prije toga je Messi izveo slobodni udarac s 35 metara od gola, Puyol je glavom proslijedio loptu prema golu, a češki ju je vratar vršcima prstiju izbacio u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barça je imala 72 posto vremena loptu u svojim nogama, 12 udaraca prema vratima, od čega osam u okvir, ali nijedan nije pronašao put do mreže. Chelsea je s druge strane samo jednom pucao u okvir gola katalonskog sastava i – pogodio. Londončani nisu nijedom zapucali prema golu Barcelone u drugom poluvremenu.

Uzvrat je sljedeći tjedan na Nou Campu koji je daleko širi od Stamford Bridgea i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku tamu primijeniti Di Matteo u namjeri da ponovno zaustavi Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo za kraj da je Barcelona u pet od šest navrata ispadala iz europskih natjecanja nakon što je izgubila prvu utakmicu. Velika nada za Chelsea leži u statističkom podatku da 63 posto momčadi u Ligi prvaka prolazi u daljnju fazu natjecanja nakon što dobije prvu utakmicu kod kuće s 1:0.

Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3' - Barcelona je pogodila stativu!

87' - Cech spašava Chelsea. Puyol je leđima okrenut golu pokušao prevariti golmana Chelseaja koji fantastičnom obranom spašava svoju momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Drogba je zaradio žuti zbog prekršaja na Messiju.

80' - Drogba je pokrenuo opasan kontranapad, ali igrači Barcelone su zaustavili opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Nova izmjena u Barceloni. Izašao je Fabregas, a ušao Alcantara.

77' - Busquets je zaradio žuti karton zbog oštrog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Prva izmjena i u Chelseaju. Kalou je na travnjaku zamijenio Matu.

71' - Sada je i Rodriguez zaradio žuti karton zbog oštrog starta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Ramires je zaradio žuti karton zbog starta na Messiju. Xavi je iz slobodnog udarca pucao preko gola.

66' - Prva izmjena u Barceloni. Igru je napustio Sanchez, a zamijenio ga je Rodriguez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Messi se pokušao probiti do gola domaćina, ali zaustavio ga je Terry.

57' - Barça nije realizirala odličnu priliku. Sanchez je nakon odličnog proigravanja Fabregasa promašio gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Chelsea je imao korner nakon kojeg Ivanović nije uspio doći do lopte.

51' - Prva prijetnja u nastavku. Adriano je snažno pucao, ali Cech se nije dao iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo je nastavak utakmice!

Kraj prvog poluvremena!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2 - Chelsea je poveo! Ramires se u posljedjim trenucima prvog dijela probio po lijevoj strani i dodao Drogbi koji trese mrežu Barcelone! Katalonci su u nevjerici!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Lh2jlffMVWiDANIi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Fabregas je bio u novoj prilici, dobro je pucao, ali je Ashley Cole počistio loptu pred praznim golom u zadnji tren i spriječio vodstvo Barcelone.

42' - Na Stamford Bridgeu nema zanimljivosti koju su svi očekivali. Sada je nakon kornera Dani Alves pucao jako visoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Barcelona napada. Sada je Messi pokušao glavom s vrha šesnaesterca, ali Cech je siguran i hvata loptu.

26' - Fabregas je pucao s lijeve strane, ali vratar Chelseaja je siguran.

22' - Barcelona je dugo plela napad, ali nakon Xavijevog udarca je dobila 'samo' korner iz kojeg nije uspjela zaprijetiti.

19' - Na drugoj strani je pokušao zaprijetiti Mata, ali bez uspjeha.

17' - Prvi pokušaj Messija koji je pucao, ali u blok. Odmah u nastavku akcije je Iniesta pucao, Cech odbio do Fabregasa koji je lijevom nogom promašio gol domaćina.

9' - Barça je imala slobodan udarac, no Cech hvata loptu na drugoj vratnici. Odmah u nastavku je Sanchez zatresao vratnicu!

7' - Barcelona je izgubila loptu na sredini terena, a Drogba je opasno krenuo prema vratima gostiju, no 'zapeo' je kod Puyola.

3' - Drogba je dobio odličnu dugu loptu, ali ju nije uspio primiriti pa je Chelseajeva prilika na početku utakmice potrošena.

1' - Počela je utakmica u Londonu.

U Londonu je cijeli dan padala kiša i na Stamford Bridgeu je travnjak mokar. Nadamo se da to neće odigrati preveliku ulogu i da neće spriječiti nogometaše Chelseaja i Barcelone u želji da prikažu što bolji nogomet s, nadamo se, puno golova.

Prije tri godine je Øvrebø vodio uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka između Chelseaja i Barcelone. Prvi ogled u Barcelone završio je rezultatom 0:0, dok je na Stamford Bridgeu Chelsea poveo golom Essiena već u 9. minuti. Rezultat vrijedan finala Bluesi su imali sve do 90. minute kada je Iniesta svojim golom odveo Barcelonu u finale.

Uoči sudara istih suparnika u istoj fazi natjecanja u srijedu u Londonu, Øvrebø je priznao kako još uvijek prima prijetnje smrću ogorčenih navijača momčadi iz Londona. Norveškom sucu, kojem se spočitavalo da nije dosudio niti jedan od čak četiri kaznena udarca za domaćina, to je postala gotovo svakodnevna rutina...

"I dalje primam prijetnje smrću Chelseajevih navijača, ali one automatski završavaju u košu za smeće. Ne uzimam ih za ozbiljno, iako se ponekad uhvatim u razmišljanju o ljudima koji ih šalju. Evo, baš jučer sam primio e-mail Chelseajevog navijača koji je poručio da želi ubiti mene i moju obitelj", veli Øvrebø u izjavi za Times.

Didier Drogba i Michael Ballack žestoko su se sukobili nakon te utakmice s norveškim sucem, koji i dalje obavlja svoj posao u svojoj domovini.

Øvrebø priznaje da je griješio te večeri...

"Svatko tko poznaje pravila nogometne igre zna da sam trebao te večeri donositi drukčije odluke, ali to je život nas sudaca. Na neki čudan način, zapravo sam zadovoljan kako smo moji pomoćnici i ja uspjeli ostati hladnokrvni u večeri iznimno naglašenih tenzija", zaključio je.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo