NOVI VLASNIK ĆE SE ISPRSITI / Chelsea ovog ljeta ima 230 milijuna za potrošiti, na listi želja je jedno iznenađenje i Vatreni koji bi mogao postati najskuplji

Image
Foto: Profimedia

Na Stamford Bridgeu će ovog ljeta biti prometno

27.5.2022.
11:35
Profimedia
VOYO logo

Trakavica oko prodaje Chelseaja trajala je mjesecima, a sada je napokon riješeno pitanje novog vlasnika. Preuzimanje Chelseaja je napokon odobreno te će novim vlasnikom postati Todd Boehly koji je platio preko četiri milijarde eura kako bi preuzeo londonski klub.

Image
MA TKO BI REKAO /

Samo je jedan klub iz Prve HNL čestitao Hajduku na osvojenom Kupu, a nećete vjerovati o kome se radi

Image
MA TKO BI REKAO /

Samo je jedan klub iz Prve HNL čestitao Hajduku na osvojenom Kupu, a nećete vjerovati o kome se radi

A britanski mediji prenose kako će se američki vlasnik odmah isprsiti. Daily Mail piše kako će Thomas Tuchel dobiti 200 milijuna funti, što je otprilike 235 milijuna eura kako bi ovog ljeta pojačao momčad. Iza Chelseaja je razočaravajuća sezona: Nakon što su prošle godine senzacionalno osvojili Ligu prvaka pa potom doveli Romelua Lukakua, mnogi su mislili kako će biti jedni od glavnih favorita za naslov prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su završili treći, daleko od Liverpoola i Manchester Cityja, dok su u Ligi prvaka ispali od Real Madrida u četvrtini finala. Oba engleska kupa izgubili su u finalu od Liverpoola.

Image
Foto: Profimedia

Odlazi okosnica momčadi

Osim slabijih rezultata, uslijed problema oko vlasništva i suspenzije Romana Abramoviča, klub su odlučili napustiti Antonio Rudiger i Andreas Christensen, čime je obrana londonskog kluba pretrpjela težak udarac. Rudiger je bio standardni član prve postave te jedan od glavnih igrača, a od sljedeće sezone nosit će dres Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Očito je i novi vlasnik svjestan da je to veliki udarac za klub, pa će Tuchel dobiti dobru svotu kako bi ojačao momčad za sljedeću sezonu. Daily Telegraph piše kako je primarni cilj riješiti probleme u obrani, a njemački trener je već odredio glavne prioritete po tom pitanju.

Prva opcija na stoperskoj poziciji je Sevillin Jules Koundé, ali s obzirom na brojne odlaske očekuje se dolazak barem još jednog defenzivca. Dolazak Koundéa spominjao se još prošlog ljeta i poznato je kako je on najveća želja Thomasa Tuchela, no tada je Sevilla stopirala transfer te je Francuz ostao u Španjolskoj. Ipak, očekuje se kako bi ovog ljeta trebao stići na Stamford Bridge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postaje najskuplji Hrvat?

Druga opcija je naš Joško Gvardiol, koji bi trebao stići neovisno o dolasku Koundéa. Tako bi Francuz zauzeo poziciju desnog, a Joško lijevog Gvardiola u obrani Chelseaja, dok bi im društvo pravio iskusni Thiago Silva u sredini. Chelsea bi navodno ponudio 65 milijuna eura za usluge Joška Gvardiola, dok se za Koundé spominje cifra od čak 80 milijuna, prenosi popularni Telegraph. Bio bi to povijesni transfer za Hrvatsku jer bi Joško postao najskuplji Vatreni u povijesti. Trenutno tu titulu drži Mateo Kovačić, kojeg je upravo Chelsea otkupio od Reala za 45 milijuna eura.

Image
Foto: Profimedia

Daily Mail piše kako Tuchel ima i plan B ako ne dovede Francuza i Hrvata, a rješenje je pronašao u Villarrealovom Pauu Torresu te Joseu Gimenezu iz Atletico Madrida. Navodno bi na Stamford Bridgeu voljeli vidjeti i jednog veznjaka, dok su zainteresirani za usluge Raheema Sterlinga. Sterling ulazi u posljednju godinu ugovora s Manchester Cityjem, a ove sezone nije bio standardni prvotimac kao što je to bio slučaj prethodnih sezona. Tako se nadaju da bi velikim rivalima preoteli zvijezdu već ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Standard piše kako Chelsea ozbiljno prati i Christophera Nkunkua, fantastičnog igrača RB Leipziga koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Bundeslige. Može pokrivati gotovo sve pozicije u napadu te je Tuchel njegov veliki obožavatelj. Isti izvor ističe kako prate i situaciju oko Roberta Lewandowskog, koji bi ovog ljeta mogao napustiti Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, u zapadnom Londonu ovog bi ljeta trebalo biti prometno. Neki igrači već odlaze, još uvijek nije jasno ostaje li kapetan Cesar Azpilicueta, a klub bi mogli napustiti Timo Werner, Hakim Ziyech i Christian Pulisic.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo