Nakon 125 utakmica / Četvrti najbolji strijelac: I David Silva se oprostio od 'furije'

Image
Foto: Press Association/PIXSELL

Igrajući za Španjolsku 32-godišnji veznjak Manchester Cityja skupio je 125 nastup

13.8.2018.
22:48
Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su se od reprezentativnog španjolskog dresa oprostili Gerard Pique i Andres Iniesta, isto je u ponedjeljak napravio i David Silva, još je jedan standarni član 'furije' koja je od 2008. do 2012. godine osvojila dva europska i naslov svjetskog prvaka 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Igrajući za Španjolsku 32-godišnji veznjak Manchester Cityja skupio je 125 nastupa u kojima je postigao 35 pogodaka. Po broju nastupa Silva se nalazi na šestom mjestu, a po broju pogodaka četvrti je najbolji strijelac 'furije' iza Davida Ville (59 pogodaka), Raula Gonzaleza (44) i Fernanda Torresa (38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Silva je za seniorsku reprezentaciju debitirao u studenom 2006. godine u porazu (0-1) od Rumunjske, a svoje je prve pogotke postigao u kolovozu 2007. godine, u prijateljskom dvoboju odigranom u Solunu protiv Grčke. Španjolska je slavila sa 3-2, a Silva je postigao izjednačujući i pobjednički pogodak.

Silva je svoj oproštaj od reprezentativnog dres objavio putem društvenih mreža, baš kao što je to učinio i hrvatski 'ministar obrane' Vedran Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska i Hrvatske će se za manje od mjesec dana naći jedna nasuprot drugoj, jer je 'furija' prvi suparnik aktualnim svjetskim doprvacima u novoosnovanom natjecanju UEFA Liga nacija. Taj je dvoboj na rasporedu 11. rujna, a igrat će se na stadionu Martinez Valero u Elcheu, a bit će to službeni debi na španjolskoj klupi za novog izbornika Luisa Enriquea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo