NIJE IM SVEJEDNO / Česi neugodno iznenađeni Maksimirom, a posebno upozoravaju na Boyse: 'Pakao od atmosfere, a tek kad vide da se bojiš...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon više od četiri godine, momčad iz Plzena ponovno dolazi u Zagreb

26.10.2023.
11:45
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo u četvrtak navečer na Maksimiru igra supervažnu utakmicu protiv Viktorije Plzen u 3. kolu skupine C skupine Konferencijske lige. Čehe će na Maksimiru dočekati plavi pakao, obzirom da je sjeverna tribina na kojoj se nalaze Bad Blue Boysi - rasprodana.

Image
JE LI DORASTAO ZADATKU? /

Evo tko sudi Dinamu u ključnoj europskoj utakmici: Riječ je o Englezu koji nema previše međunarodnog iskustva

Image
JE LI DORASTAO ZADATKU? /

Evo tko sudi Dinamu u ključnoj europskoj utakmici: Riječ je o Englezu koji nema previše međunarodnog iskustva

O paklenoj atmosferi pišu i Česi na portalu sport.cz: ''Navijači stvaraju odličnu zvučnu kulisu, atmosfera može postati vrlo neugodna'', tvrdi Milan Petržela, sadašnji igrač Slovackog, ali i čovjek koji je 2019. igrao za Viktoriju koja je na Maksimiru poražena rezultatom 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Bili smo iskusni, znali smo u što se upuštamo. Ne želim reći da nas je to posve obuzelo, ali drukčije smo doživjeli utakmicu od snimke ili priče. Čim ove momčadi osjete šansu, ne daju ti disati. Ako vide da ih se protivnik boji, žele to maksimalno iskoristiti", nastavio je Petržela i tako upozorio Čehe kakva ih atmosfera očekuje na Maksimiru.

S druge strane, portal isport.cz se bavio i samim stadionom, gledajući u čudu kako je moguće da klub poput Dinama igra na ovakvoj betonskoj gromadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prostrani stadion Maksimir pamti puno bolja vremena... Probijate se kroz gust promet i parkirate kod betonskog diva. Stadion Maksimir sagrađen je na rubu višemilijunske hrvatske metropole Zagreba još 1912. godine. Od tada je doživio tri renovacije, od kojih je posljednja bila 2011. godine. Na prvi pogled, stadion ne zadovoljava moderne parametre. 

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentirao je i novi stadion. "Radovi na stadionu u Kranjčevićevoj počet će krajem ove ili početkom sljedeće godine, bit će to i modernizacija stadiona i proširenje kapaciteta sa 4000 na 12.000 mjesta. Zadovoljit će sve kategorije UEFA-e za međunarodne utakmice Dinama i reprezentacije. Vezano za rušenje i gradnju novog stadiona u Maksimiru, u završnoj fazi su razgovori s Vladom i Zagrebačkom nadbiskupijom oko zemljišta. Idemo i u obnovu Doma sportova, vrijednu više od 20 milijuna eura, koju ćemo morati financirati u potpunosti iz gradskog proračuna. Iako je stradao u potresu, Dom sportova ne može se financirati iz Fonda solidarnosti jer se iz njega ne smije financirati stradala sportska infrastruktura. Prijavili smo gradnju bazena Špansko na NPOO poziv koji provodi Ministarstva turizma i sporta", rekao je.

Betonska konstrukcija propada, suprotna tribina je čak zatvorena za gledatelje zbog problema sa statikom. Cijelo područje izgleda vrlo neudobno i zastarjelo, malo ljudi uživa ovdje igrati. Pogled s novinarske tribine zakompliciran je niskim krovom, što pogled na travnjak čini vrlo ograničenim, osjećate se kao da ste u kabini'', napisao je češki novinar koji zasigurno nije očekivao ovakvo zdanje po dolasku u glavni grad Hrvatske, u kojem igra najtrofejniji klub iz zemlje koja je tri puta osvajala medalju na Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svemu, svjesni su kakva ih atmosfera očekuje

''Čudi da klub koji redovito zarađuje desetke milijuna eura od prodaje igrača ne može stvoriti bolje okruženje za svoje nogometaše. Stadion je ružan, ali domaći navijači ovdje mogu napraviti pravu buku. Tribine izgledaju monumentalno gledajući s travnjaka'', zaključio je češki novinar.

Iako su tribine daleko od terena, a one neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta, kapetan gostujuće momčadi Lukaš Hejda kazao je: ''Na snimkama sam vidio da će biti vatreno okruženje, navijači su tu svaku utakmicu.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Image
Foto: FNC - Voyo

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo