ČELNIK EUROPSKOG VELIKANA UZBURKAO DUHOVE IZJAVOM O LIGI PRVAKA: / Pobjegla mu informacija koja nije smjela

Image
Foto: Profimedia

Nakon nastavka prvenstava očekuje se i povratak europskih natjecanja

10.5.2020.
19:27
Profimedia
VOYO logo

Europski nogometni savez (UEFA) demantirao je u nedjelju informaciju da će se uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka između Lyona i Juventusa igrati 7. kolovoza, koju je objavio predsjednik francuskog kluba Jean-Michel Aulas.

Image
VRAĆA SE LIGA PRVAKA: /

'S Juveom igramo iza zatvorenih vrata, a sad ću vam reći kad i gdje'

Image
VRAĆA SE LIGA PRVAKA: /

'S Juveom igramo iza zatvorenih vrata, a sad ću vam reći kad i gdje'

"Ništa nije odlučeno, baš ništa", izjavio je glasnogovornik UEFA-e za njemačku agenciju dpa upitan o datumima prekinutog natjecanja u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog širenja koronavirusa Liga prvaka je prekinuta kad su ostale još četiri uzvratne utakmice osmine finala, a među njima je i ona između Lyona i Juventusa, u koju Francuzi ulaze s prednošću 1-0 iz prvog dvoboja.

Image
Foto: Profimedia

Cristiano RONALDO of Juventus and Lucas TOUSART of Lyon during the UEFA Champions League, round of 16, 1st leg football match between Olympique Lyonnais and Juventus on February 26, 2020 at Groupama stadium in Decines-Charpieu near Lyon, France - Photo Romain Biard / Isports / DPPI, Image: 501530700, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: Romain Biard / AFP / Profimedia

UEFA je tijekom ožujka i travnja održala niz konferencija s predstavnicima svih nacionalnih saveza i klubova, a glavni zaključak tih razgovora bio je davanje prioriteta za dovršenje nacionalnih prvenstava, nakon čega bi se išlo i na dovršetak Lige prvaka i Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka Bundesliga će nastaviti natjecanje 16. svibnja s namjerom da se prvenstvo završi do 30. lipnja. No, mnoge druge lige još nisu ni blizu nastavku natjecanja, dok je u Francuskoj prvenstvo prekinuto, a PSG proglašen prvakom. Lyon je u takvom raspletu ostao bez plasmana u europska natjecanja za sljedeću sezonu.

Prekid prvenstva je predsjednik Lyona iskoristio i kao argument za tvrdnju da bi njegova momčad mogla biti "masakrirana" od Juventusa u uzvratu, jer bi torinska momčad mogla biti u punoj formi, ako će talijanska Serie A biti nastavljena, izjavio je Aulas u razgovoru za francuski RTL u kojem je naveo da se već zna da će ta utakmica biti odigrana 7. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo