OPTIMIZAM NA POLJUDU / Čelni čovjek Hajduka ne skriva sreću: 'Veseli me kada govore da Livaja odlazi, znači da im smetamo...'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hajduk je prvi dio sezone završio na četvrtom mjestu na ljestvici HNL-a

23.12.2021.
22:33
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić gostovao je u četvrtak na Radio Splitu kod  Srđana Fabijanca i govorio o turbulentnoj godini 'Bijelih koju je obilježio dolazak velikih pojačanja, na čelu s najboljim igračem HNL-a Markom Livajom, ali i neki razočaravajući rezultati te rano ispadanje iz Europe.

Image
SPECIFIČNA SITUACIJA /

Predsjednik Hajduka otvoreno priznao: 'Mi smo stabilni, ali nemamo para. Uvijek nam ih fali, evo zašto...'

Image
SPECIFIČNA SITUACIJA /

Predsjednik Hajduka otvoreno priznao: 'Mi smo stabilni, ali nemamo para. Uvijek nam ih fali, evo zašto...'

Polusezonu je Hajduk dočekao na četvrtoj poziciji, s pet bodova manje od vodećeg Dinama, i Splićani u nastavak natjecanja ulaze s velikim optimizmom jer bilježe sjajne rezultate otkako je ekipu preuzeo Valdas Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da nije Hajduk, on ne bi došao'

Jakobušić je analizirao situaciju s Livajom, koji je na Poljud stigao u siječnju, a na ljeto je produžio ugovor s Hajdukom.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon dugo godina Hajduk je dobio svog istinskog heroja. Marko Livaja u Hajduku je postao ikona kluba, čovjek koji je utjelovio nadu u bolje Hajdukovo sutra i ravnopravnu borbu za naslov prvaka Hrvatske. Kampanja „Livaja ostani“ priča je za sebe, jedinstvena u povijesti hrvatskog nogometa.

"Teže ga je bilo dovesti nego zadržati. Nema slučajnosti, ništa se ne događa slučajno, ali je sve stvar fokusiranosti i kad nešto želite. Treba se dosta toga poklopiti. Ja sam više za predviđanje problema, nego za rješavanje. Bitan je 'timing' i reagirati kako treba. Ne volim izdizanje iznad kluba, ne volim pretjerano spominjanje jedne osobe, bilo koga, uvijek je tu Hajduk. Da nije Hajduk, on ne bi došao. I da nije ove Hajdukove energije, ne bi Livaja bio Livaja", rekao je predsjednik Hajduka pa zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj zadatak i Uprave je da stvorimo okruženje u kojemu se svi dobro osjećaju, kako zaposlenici i navijači, tako i igrači. Naravno da ima veze psihologija i da li imate novaca, a Hajduk nema novaca i na što ideš? Ideš na osobnost, na ego, taštinu, nadu... Ne možeš Livaju dovesti za novce, moraš ga dovesti ili kao neko oslobođenje, pokažeš mu nešto, nešto se dogodi i onda u tom trenutku reagiraš. I ostao je tri godine s nama i najviše me veseli kad čujem da ide u prvom mjesecu. To znači da mnogima smetamo jer su to želje kako bi neki htjeli da bude."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo