[FOTO] TURSKA - HRVATSKA 3:3: / Vatreni odigrali ludu utakmicu na Vodafone Areni u Istanbulu; Bio je to festival golova

Image
Foto: Profimedia

Turska i Hrvatska u srijedu su navečer na istanbulskoj Vodafone Areni u Beşiktaşu odigrali ludu utakmicu sa 6 golova

11.11.2020.
20:37
Profimedia
VOYO logo

Prijateljska utakmica

Istanbul: Vodafone Arena - bez gledatelja (prima 42 000 sjedećih mjesta) - Beşiktaş; Sudac: Slavko Vinčić (Slovenija - Maribor)

TURSKA - HRVATSKA 3:3

Strijelci: 1:0 Tosun (23-11m), 1:1 Budimir (32), 2:1 Turuc (41), 2:2 Pašalić (54), 2:3 Brekalo (56), 3:3 Under (58)

Žuti kartoni: Kabaka / Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: -

TURSKA: Cakir - Sangare, Cetin (od 46. Yazici), Kabak, Erkin (od 46. Bayram) - Kokcu (od 35. Ozan), Yokuslu, Tokoz (od 55. Demirel) - Under (od 77. Karaca), Tosun (od 63. Unal), Turuc

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Sluga - Juranović, Vida (od 46. Uremović), Pongračić (od 60. Ćaleta-Car), Melnjak - Rog, Badelj (od 60. Bašić) - Brekalo (od 60. Perišić), Pašalić (od 77. Modrić), Oršić - Budimir (od 65. Čolak)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijateljskom susretu igranom u Istanbulu hrvatska nogometna reprezentacija je odigrala 3:3 protiv Turske. Bio je to dvoboj u kojem su Turci vodili 1:0 i 2:1, Hrvatska je potom okrenula rezultat u svoju korist, ali je na koncu završilo 3:3.

Image
HRVATSKA JE ODIGRALA DOBRO S REZERVAMA: /

Dobili smo paklenog igrača kakvog dosad nismo imali; No, jedna stvar itekako brine i samog Dalića

Image
HRVATSKA JE ODIGRALA DOBRO S REZERVAMA: /

Dobili smo paklenog igrača kakvog dosad nismo imali; No, jedna stvar itekako brine i samog Dalića

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri gola u prvom poluvremenu

Turska je povela u 23. minuti golom Cenka Tosuna iz jedanaesterca, izjednačio je Ante Budimir u 32. minuti, no domaćin je do kraja poluvremena zabio još jedan gol, a strijelac je bio Deniz Turuc u 41. minuti.

Hrvatska je vrlo brzo u nastavku okrenula rezultat, za 2:2 zabio je Mario Pašalić u 54. minuti, a samo dvije minute kasnije Josip Brekalo je glavom pogodio za prvo hrvatsko vodstvo na utakmici. Nažalost, u 58. minuti je Cengiz Under pogodio za 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to deseti međusobni susret Hrvatske i Turske i peti remi. "Vatreni" su slavili tri puta, dok je Turska upisala dvije pobjede.

Slijedi Švedska u Ligi nacija

Zlatko Dalić u ovom reprezentativnom ciklusu ne može računati na Dominika Livakovića, Andreja Kramarića, Brunu Petkovića i Antu Rebića, dok će se Dejan Lovren priključiti reprezentaciju u Splitu uoči utakmice protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog brojnih izostanaka, izbornik hrvatske reprezentacije odlučio je aktivirati pet pretpoziva s liste kandidata (Lovre Kalinić, Marin Pongračić, Josip Juranović, Antonio-Mirko Čolak, Toma Bašić), a svi osim Kalinića su dobili priliku protiv Turske.

"Vatreni" iz Istanbula u četvrtak lete za Stockholm, gdje ih u subotu očekuje ogled protiv Švedske, možda i presudan dvoboj u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija. Hrvatska odmah nakon utakmice putuje iz Stockholma u Split gdje će u utorak igrati protiv Portugala u posljednjem kolu Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod.

Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+3 - Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još tri minute.

88' - Sad treba biti posebno oprezan, jer nema mjesta više nekom ispravljanju eventualnih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Luka je preuzeo, naravno, palicu kreatora igre. Imamo inicijativu, loptu u svojim nogama.

77' - Pašalić izlazi, Modrić ulazi i dobiva kapetansku traku od Perišića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Pokušaj Turske s 20 metara. Ništa od toga.

75' - Ući će i Luka Modrić. I u St. Gallenu je isto ušao u završnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Rog ide dosta visoko u obranu po loptu i onda ju šalje prema naprijed.

68' - Utakmica se malo primirila. Gradimo napade polako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Svoj današnji nastup je završio Ante Budimir. Dao je sve od sebe, a sada će ga zamijeniti svježi Antonio-Mirko Čolak, koji upisuje debi za Vatrene.

64' - Turska na mukama, Rog je bio blizu debitantskog gola za Hrvatsku. Perišić je tukao prvi put, iz odbijanca Rog, ali ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Sad Vatreni žele uzvratiti.

58' - Uzvraća Turska. Cengiz Under je zabio. Ispratio je centaršut i uputio perfektan udarac sa ruba šestnaesterca. Lopta je prošla unutar desne stative pokraj golmana. Festival golova u Istanbulu. Kakva luda utakmica. Šteta što smo ovaj dobili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' -GOOOL: Brekalo je sjajno zabio glavom nakon također sjajne asistencije Oršića s lijeve strane, ubačaja.

53' - GOOOL: Hrvatska je preko Pašalića izjednačila na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Počelo je drugo poluvrijeme. Badelj je izašao na teren s kapetanskom vrpcom, Vida je ostao na klupi. Umjesto njega je ušao Uremović. Sluga je ostao na golu, očekujemo u nastavku Ivu Grbića.

46' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Iako Vatreni gube, igraju solidno. No, dvije pogreške kumovale su golovima Turske. Dojam je, dakle, bolji od rezultata ali je rezultat važniji od dojma. Hrvatska prelagano prima golove. To je evidentno i to nije dobro. Znači, Turci su iz dvije šanse zabili dva gola.

44' - Uf, bilo je to blizu. Budimir je sad zakucao jednu loptu koja se odbila, ali blizu je to prošlo uz desnu vratnicu Turaka.

41' - I sad nam je baš pobjegao igrač na toj poziciji desnog beka. Turska vodi 2:1.

37' - Ante Budimir je sigurno najviše pokazao u našim redovima u dosadašnjem tijeku dvoboja na Vodafone Areni. Konstantno pritišće Turke, traži loptu, bori se i skoro je nesavladiv u svakom duelu. Jako mu je teško uzeti loptu, ali zato takav profil napadača prima dosta udaraca od bekova, koji s njim itekako imaju probleme.

32' - GOOOL: Budimir je zabio za 1:1. Izjednačili smo nakon prodora, odnosno ukradene lopte. Budimir je uspio nekako tu loptu sebi gurnuti naprijed i lijepo zabiti. No, čini se kako je zabio iz zaleđa. Da, iz zaleđa. Da ima VAR-a, gola ne bi bilo. Ipak se poslužio rukom.

30' - Budimir se bori, dobiva tamo batine od bekova Turske.

23' - Tosun je siguran, 17. gol za Tursku koja vodi 1:0. Šteta, ova velika pogreška pokvarila je dojam u prvom poluvremenu u kojem smo bolji od Turaka, ali bez neke ozbiljnije prilike u dosadašnjem tijeku dvoboja.

Image

Turkey's midfielder Deniz Turuc (C° is challenged by Croatia's defender Josip Juranovic (L) and Croatia's midfielder Marko Rog during the friendly football match between Turkey and Croatia at the Vodafone Park in Istanbul on November 11, 2020.,Image: 568481386, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

22' - Penal za Tursku. Badelj je dva puta pogriješio, Vida je rušio suparnika. Ovo smo poklonili Turcima, Tosun je fauliran nakon dvije greške i Vidinog prekršaja. Kako smo sami sebi sad zakomplicirali stvar.

20 - Evo sad kombiniraju Melnjak i Rog. Oni su inače bratići. Markov otac i Darijeva majka su rođeni brat i sestra. Zasigurno poseban trenutak za njihovu obitelj.

16' - Uf, ovo je mogao biti pogoda samo tako. Budimir je izborio prekršaj na nekih 35 metara od gola na desnoj strani travnjaka. Oršić je izveo slobodni udarac, lopta je dugo putovala do gola, a na njoj je bio debitant Marin Pongračić kojem je za centimetar prošla iznad glave. Stoper Wolfsburga je mogao zabiti već u debiju, ali nije bilo sreće.

13' - Hrvatska je ta koja vodi igru i koja napada, i to je jako dobro. Jako dobro naši kombiniraju, a posebno je raspoložen Mislav Oršić koji je dosta živahan na tom lijevom krilu i Turci se jako muče da ga zaustave.

7' - Dalić je peti izbornik Vatrenih koji vodi reprezentaciju protiv Turske.

6' - Mislav Oršić okušao je udarac s nekih 20 metara. To je prvi udarac Hrvatske u okvir gola, kao i na samoj utakmici. No, lopta je išla ravno u Cakira.

4' - Nije prošla jedna lopta Brekala. Uf, da je bio malo precizniji u kreaciji.

2' - Vatreni grade napad, igraju od noge do noge, zadnja linija kreira. Pongrančić bi po svemu mogao biti jako zanimljivo pojačanje za Hrvatsku. Možda odmah ne, ali za budućmost stoperske pozicije u reprezentaciji zasigurno da. Inače, Pongrančić nije igrao 3 mjeseca zbog mononukleoze, pa ne treba odmah imati prevelika očekivanja.

1' - Turska ima napad. Pokušaj proigravanja za Tosuna. Čisto to obrana Hrvatske. Obrana će nam biti na posebnom testu večeras.

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni, sretno voljena Hrvatska! Inače, Sluga po prvi put starta kao vratarska jedinica u Hrvatskoj u službenoj utakmici, debi ima i Pongrančić. Juranović po prvi put starta za Hrvatsku i postao je prvi igrač ikad koji je zaigrao za Vatrene iz poljske lige.

18.40 - Svira se turska himna.

18.39 - Na redu su himne. Prva se svira Lijepa naša. Ustanite dragi Hrvati.

17.50 - Stigao je i sastav Turske. Domaćini će u Istanbulu krenuti sa sljedećom postavom: Cakir; Sangare, Cetin, Kabak, Erkin; Kökcü - Yokuslu, Toköz; Ünder, Tosun, Türküc.

17.20 - Evo nam sastava Hrvatske za večerašnji ogled: Sluga, Vida, Pongračić, Juranović, Melnjak, Badelj, Rog, Pašalić, Oršić, Brekalo, Budimir.

Dakle, u odnosu na očekivani sastav izbornik Zlatko Dalić napravio je još dvije promjene, umjesto Bradarića i Bašića, startat će Melnjak i Vida. Inače, Bradarić je doživio peh uoči utakmice. Igrač Lillea, koji je debitirao za A Hrvatsku prije mjesec dana u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom u St. Gallenu, u pobjedi odigravši fantastičnu utakmicu, i koji je u Turskoj trebao igrati od prve minute, otpao je iz sastava zbog ozljede.

Tako je izbornik Zlatko Dalić morao promijeniti plan i strategiju za ovaj dvoboj, jer je u srazu s momčadi Senola Günesa mislio Bradarića provjeriti na lijevom beku, kako bi ga testirao u onom defenzivnom dijelu igre. Nema sumnje, ova utakmica i potezi najveći su Dalićev eksperiment od kad je izbornik.

Dalić vodio 21 igrača u Istanbul

Kako na raspolaganju ima šest zamjena, a vodio je 21 igrača u Tursku, očekuje se da će ove svoje senatore držati nešto kraće u igri i da će pružiti priliku igračima koji do sada nisu igrali previše.

Dalić neće na raspolaganju imati prvog vratara i jednu od najvećih uzdanica, Dominika Livakovića, a neće biti niti Brune Petkovića, kao niti Andreja Kramarića. Na vratima će, kao što je Dalić i najavio, biti Simon Sluga jer Dominik Livaković nije na raspolaganju za ovu akciju. Sluga je jedini konstantan od vratara koje ima na raspolaganju, a vjerojatno će dati šansu i Ivi Grbiću.

Nadalje, šansu bi trebao dobiti i desni bek Josip Juranović i to na svojoj prirodnoj poziciji, a moguće je da ćemo u obrani gledati i Marina Pongračića koji se konačno oporavio od mononukleoze i moguće da će dobiti neku minutažu.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

19.11.2019., Stadion Aldo Drosina, Pula - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Gruzija. Izbornik Hrvatske reprezentacije Zdravko Dalic na konferenciji za medije. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mogući sastav

Vjerojatno bi u veznom redu mogli očekivati veznjaka Bordeauxa Tomu Bašića koji je fantastičnim igrama u Ligue 1 za svoj klub izborio poziv u reprezentaciju. Moguće je da će u vrhu napada igrati ili Antonio Budimir, koji se do sada pokazao odličnim rješenjem ili Antonio Čolak.

Dakako, prednost i dalje imaju ovi “stari” reprezentativci koji ne dobivaju dovoljno minuta poput Milana Badelja, Marka Roga, Marija Pašalića, Matea Kovačića, Mislava Oršića, ali očekuje se da će veću minutažu imati i ostali posebice Bašić i Pongračić, dvojac koji navijači priželjkuju vidjeti već duže vrijeme u reprezentaciji.

Dakle, Hrvatska bi mogla izgledati ovako: Sluga – Juranović, Vida, Uremović, Melnjak – Bašić, Kovačić – Rog, Bradarić, Pašalić – Budimir.

Ili možda ovako: Sluga – Juranović, Vida, Uremović, Melnjak – Badelj, Kovačić – Rog, Pašalić, Oršić – Čolak.

Varijacija je zasigurno još, ali očekuje se da će ovi igrači dobiti šansu barem protiv Turske, a kasnije možda i u Ligi nacija. Ovisi ponajviše o njima.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo