Nogometna legenda sablaznila svijet degutantnom usporedbom!

Brazilski nogometni stručnjak Carlos Alberto Parreira izazvao je skandal uspoređujući poraz Seleçaa od Njemačke na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu s rušenjem njujorških Twin Towersa, 11. rujna 2001. godine.

Brazilci su, podsjetimo, u polufinalu SP-a kojem su bili domaćini doživjeli težak debakl protiv kasnijih svjetskih prvaka Nijemaca. Slavio je Elf s nevjerojatnih 7:1 i ostavio duboke rane ‘najnogometnijoj’ naciji na svijetu.

Parreira je 1994. vodio Brazil do naslova svjetskog prvaka, a ove je godine bio tehnički direktor u stožeru Luiza Felipea Scolarija. U razgovoru za SPORTV otkrio je kako je klupa doživjela krah protiv Njemačke.

“Nismo mogli vjerovati. Bilo je to jednako kao rušenje Twin Towersa. Vidjeli smo kako se ruši prvi toranj, a malo zatim i drugi. Izgledalo je kao fikcija, kao da to nije istina. Sve se dogodilo jako brzo. Tako ni mi nismo imali vremena reagirati nakon brzo primljenih golova”, ispalio je Parreira.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Njegova je izjava sasvim očekivano izazvala buru na društvenim mrežama, a dominira poruka da se sportski poraz ne može uspoređivati s tragedijom u kojoj je poginulo gotovo 3000 ljudi.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr