ANCELOTTI OTVORIO DUŠU: / 'Modrić je veliki profesionalac, a otkaz u Realu nije bio u redu'

Image
Foto: Profimedia
12.11.2015.
14:36
Profimedia
VOYO logo

dvije je sezone vodio Chelsea (od 2009. do 2011.), prije nego što je preuzeo francuski PSG, a nakon toga i Real Madrid, s kojim je osvojio Decimu. Svoj razgovor s novinarom Mattom Lawtonom započeo je komentirajući Josea Mourinha i njegovu tešku situaciju s Chelseaem ove sezone. Prvak Engleske nalazi se na šesnaestom mjestu Premier lige i najveće je razočaranje u Premiershipu ove sezone. Roman Abramovič pomalo gubi strpljenje za svog omiljenog trenera, ali još uvijek ga drži na klupi.

Image
SHVATIO KAKO STOJE STVARI: /

"Modrić će biti Benitezova desna ruka"

Image
SHVATIO KAKO STOJE STVARI: /

"Modrić će biti Benitezova desna ruka"

"Mourinho neće dobiti otkaz . Već su odlučili da će ga zadržati i mislim da su napravili dobar izbor. Nisam se uspio čuti s njim, ali imamo dobar odnos. Kada sam s Realom osvojio Decimu, poslao mi je poruku u kojoj mi je čestitao. On najbolje od ikoga zna što se trenutno događa u Chelseaju. Jedan je od najboljih trenera svijeta, u to nema sumnje. Promatram njegov govor tijela i čini se OK. ",objašnjava Ancelotti i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Chelseau nema motiva

"Ponekad se ne može objasniti zašto se neke stvari događaju, što nije u redu. To je misterija. Kako smo mi izgubili u finalu Lige prvaka u Istanbulu od Liverpoola, a vodili smo s tri gola razlike na poluvremenu?"

Ali, što se događa sa Chelseajem? Londonski sastav ima sjajne igrače, izvanserijske, ali opet im ne ide. Navijači su ogorčeni i frustrirani, rivali likiju i sprdaju se sa Mourinhom, a nogometnim stručnjacima neke stvari oko trenutne igre Chelsea nisu jasne. Svi pitaju isto, što se događa s prvakom Engleske?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratim iz daljine što se događa u Chelseaju. Mislim da su prošle godine lagano uzeli naslov i više nisu motivirani. Istina je da trener mora znati motivirati igrače, ali nemoguće je to napraviti ako igrači nemaju vlastite motivacije. Izgubili su nešto što su imali prošle sezone i teško je to vratiti samo jednim potezom. Potreban je duži rad koji teče sporo. Mourinho je bez sumnje jedan od najboljih na svijetu. Po govoru tijela mi se čini da je u redu, nije zabrinut. Navijači skandiraju njegovo ime, riješit će on to."

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Otkaz u Realu još uvijek boli

Unatoč tome što je u Chelseaju dobio otkaz, Ancelotti londonski klub pamti po dobrome. Tvrdi da mu je bilo puno gore kada su ga se 'riješili' u Realu .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je to dio posla nogometnog trenera. Ali, ako me pitate za otkaz u Realu reći ću vam da to nije bilo u redu. Bio sam jako nesretan jer sam imao odličan odnos s igračima. Uživao sam trenirajući ih, bili su jako ozbiljni, jako profesionalni. Bio sam razočaraniji nego zbog otkaza u Chelseaju", ističe Ancelotti.

"Ronaldo je veliki profesionalac i nogometaš. Ponekad bi se s europske utakmice vratili i u tri ujutro, ali on ne bi otišao kući, nego u trening kamp gdje bi imao ledenu kupku koja bi mu pomogla da se oporavi od utakmice. I kao momčad su bili veliki profesionalci. Casillas,Modrić i Bale također. Malo mi je bilo teže s Baleom jer sam s igračima najčešće pričao na španjolskom, ali dobar je on dečko."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uglađen i fin, a opet temperamentan

Uvijek uglađen i smiren, Ancelotti itekako zna poludjeti. Pa je tako otkrio kako je jednom bio toliko bijesan da je šutnuo kutiju, a ona je u glavu pogodila, ni manje ni više, nego Zlatana Ibrahimovića, nogometaša koji je poznat po tome što ima kratak fitilj, dug jezik i lud karakter. Tada je Ibra promašio jedanaesterac u porazu momčadi u polufinalu francuskog kupa 2013. godine, a kasnije se morao suočiti s bijesnim trenerom.

"U PSG-u smo jednom izgubili od Eviana u kupu, bio sam toliko ljut da sam šutnuo kutiju, a ona je u glavu pogodila Ibrahimovića."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ancelottija je to podsjetilo na incident s Davidom Beckhamom kojeg je rasjekla boca koju je u ljutnji šutnuo legendarni škotski trener Sir Alex Ferguson. Beckham je 2003. godine ni kriv ni dužan završio sa šavovima iznad lijeve obrve. Svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna. Ili nije...

"Bilo je to jako slična situacija kao s Fergusonom i Beckhamom. Kasnije smo se tome smijali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo