CAPELLO ITEKAKO CIJENI MANDŽUKIĆA: / Don Fabio nahvalio Vatrenog i objasnio koja je razlika između njega i Savičevića

Image

Četiri kluba u trenerskoj karijeri vodio je proslavljeni Fabio Capello i sa svakim od njih osvajao naslove.

14.2.2017.
20:17
VOYO logo

U sva tri spomenuta talijanska kluba taj je bivši veznjak talijanske nogometne reprezentacije ostavio i igrački trag, a danas, kao 70-godišnjak i dalje prati zbivanja u Seriji A i svjetskom nogometu. Svakako prati i Juventus s kojim je kao igrač triput bio talijanski prvak, a kao trener dvaput u u sezonama 2004/05 i 2005/06 u kojima su klubu oduzeti trofeji zbog namještanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov današnji osvrt, a prenosi ga tuttomercatoweb.com, na aktualne talijanske prvake iz Torina proveden je kroz ime napadača hrvatske nogometne reprezentacije Marija Mandžukića. Vatreni, koji u posljednje vrijeme seli na poziciju krilnog napadača, Capella oduševljava svojim neumornim trkom, a opisujući ono što je pohvalno u njegovoj igri talijanski stručnjak je povukao usporedbu sa crnogorskim velikanom kojeg je vodio u Milanu, Dejanom Savičevićem.

"U modernom nogometu svi moraju trčati, u protivnom nema rezultata. Ako Mandžukić trči i žrtvuje se i drugi u momčadi povest će se za njegovim primjerom. Berlusconi me je znao pitati zašto mijenjam Savičevića, a ja sam ga vadio iz igre jer nije trčao. Moderni nogomet igra se u formaciji 9-1, nezamislivo je da igrači čekaju loptu", kazao je Capello i naglasio kako su pobjede dio Juventusovog DNK, a pravi primjer za to je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo