TOPLA DOBRODOŠLICA / Hrvatski bedem u Francuskoj: Povremeni Vatreni službeno predstavljen u novom klubu, već je morao pjevati

Image
Foto: Profimedia

Francuski mediji su objavili da je Lyon za posudbu Ćaleta-Cara izdvojio 1,5 milijuna eura te da u ugovoru postoji i opcija otkupa za dodatnih 3,6 milijuna eura.

2.8.2023.
21:48
Profimedia
VOYO logo

Kratkim videom objavljenim na Twitteru francuski nogometni prvoligaš Olympique Lyon predstavio je hrvatskog reprezentativnog braniča Duju Ćaleta-Cara kao novog igrača za sljedeću sezonu.

Iz videa se može zaključiti da će Šibenčanin u Lyonu nositi dres s brojem 55 te da je stigao na jednogodišnju posudbu iz nekadašnjeg engleskog premierligaša Southamptona, u kojem je proveo prošlu sezonu i doživio ispadanje u drugi rang engleskog klupskog nogometa.

Za 26-godišnjeg braniča ovo će biti drugi angažman u francuskoj Ligue 1, u kojoj već ima 103 nastupa u dresu Olympique Marseillea, u kojem je bio od 2018. do 2022.

Ćaleta-Car će u svlačionici Lyona naći nekadašnjeg reprezentativnog suigrača Dejana Lovrena. Šibenčanin je u reprezentativnom dresu ostvario 23 nastupa i postigao jedan pogodak, a s "Vatrenima" je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. te bio u momčadi na Europskom prvenstvu 2021.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo