Odlična vijest za hrvatski nogomet

Objavljeni su kandidati za nagradu 'Zlatni dečko', kao i većina kandidata u utrci za 'Zlatnom loptom'. Hrvatska može biti ponosna da među 75 igrača je čak četiri Hrvata.

26.10.2013.
16:03
VOYO logo

'Zlatna lopta' ili u orginalu 'Ballon d'Or' dodjeljuje se od pretprošle godine kad su se spojile nagrade nogometaša godine u izboru FIFA-e i Zlatne lopte francuskog časopisa France Football. Glasaju izbornici i kapetani reprezentacija te novinari navednog lista.

Među 35 od 50 objavljenih kandidata nalazi se Mario Mandžukić. Posljednje četiri godine nagradu je osvajao Lionel Messi, Cristiano Ronaldo je ostajao praznih ruku, a ove godine svi ističu Francka Riberyja kao glavnog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada za najboljeg mladog igrača Europe (do 21 godinu) nama je mnogo zanimljivija, jer su čak tri Hrvata nominirana. U izboru talijanskog Tuttosporta glasaju novinari najvećih sportskih dnevnika diljem Europe, a hrvatski aduti među 40 kanadidaa suMateo Kovačić, Ante Rebić i Josip Radošević.

Konkurencija je također žestoka. Juventusov Paul Pogba se ističe među imenima kao favorit, ali tu je i Romelu Lukaku, Julian Draxler, Realov dvojac Rodriguez i Varane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo