ČAČIĆEVA BIOGRAFIJA: / Od Tekstilca s Ravnica do reprezentacije

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić
21.9.2015.
15:34
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

Čačić je 12. izbornik Vatrenih, a njegova prva zadaća je da večeras do ponoći pošalje Uefi popis nogometaša na koje računa za dvije preostale kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2016. u Francuskoj. Prvu utakmicu odabranici Ante Čačića odigrat će u subotu 10. listopada, pred praznim tribinama stadiona Maksimir, protiv Bugarska, a tri dana kasnije čeka ih i gostovanje na Malti s kojim će zaključiti kvalifikacijski ciklus.

Diplomirani kineziolog prvi uspjeh imao s Dubravom

Ante Čačić rođen je 29. rujna 1953. godine u Zagrebu, gdje je i diplomirao na Kineziološkom fakultetu, a trenerskim se poslom počeo baviti u NK Tekstilcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi trenerski uspjeh Čačić je ostvario 1993. godine kada je NK Dubravu uveo u Prvu HNL. Uslijedili su angažmani u Interu iz Zaprešića, Osijeku, Zadru, Slavenu Belupu, Kamen Ingradu, Croatiji Sesvete i Lokomotivi, da bi u prosincu 2011. godine postao trenerom zagrebačkog Dinama nakon otkaza Krunoslavu Jurčiću.

Na klupi Dinama Čačić je ostao nešto manje od godinu dana, odnosno do studenoga 2012. godine, a za to je vrijeme osvojio naslov prvaka i pobjednika Kupa, te izborio plasman u natjecanje po skupinama Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Dinama u Sesvetama i Slavenu

Uz kratki boravak u Mariboru, od lipnja do rujna 2013. godine, nakon vođenja Dinama Čačić je vodio još Radnik Sesvete i Slaven Belupo, da bi po završetku prošle sezone po drugi put u karijeri preuzeo Lokomotivu.

Od 1994. do 1998. godine radio je i kao pomoćnik izbornika mlade reprezentacije Martina Novoselca i Ive Šuška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 10 kola ove sezone u HNL-u Lokomotiva je pod Čačićevim vodstvom osvojila 13 bodova (četiri pobjede, jedan neodlučeni rezultat i pet poraza), dok je u Europskoj ligi u 1. pretkolu izbacila velške amatere Airbus (3:1, 2:2), a u 2. pretkolu ispala od grčkog PAOK-a (2:1, 0:6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo