MISLI NA EUROPI / Čačić nakon velike pobjede igrače odmah odveo na Maksimir pa najavio Škupi: 'Vjerujem da ćemo proći dalje'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo je uvjerljivo slavio protiv Slavena na gostovanju

24.7.2022.
10:07
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 2. kola Prve HNL Dinamo je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo s 5-1, premda je domaćin poveo već u prvoj minuti susreta.

Premda je već u prvoj minuti gubio s 0-1, hrvatski prvak je u nastavku deklasirao Slaven Belupo postigavši pet golova. No, pobjeda Dinama je mogla biti i uvjerljivija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počelo je šokantno za "Modre". Mišić je u 32. sekundi neopreznim startom oborio Caimacova i sudac Patrik Kolarić je pokazao na bijelu točku. Udarac je izveo Mario Marina, Dominik Livaković je obranio, ali je Marina pospremio odbijanac za vodstvo domaćina.

Siloviti odgovor

Odgovor gostiju je bio silovit. Dinamo je u razmaku od sedme do 19. minute zabio tri gola i usmjerio utakmicu na svoju stranu. Izjednačio je Martin Baturina u sedmoj minuti nakon što je Drmić lijepo prebacio obranu Slavena. Desetka "modrih" je lažnjakom prevario Marinu i pogodio suprotni kut. Pogodak je isprva poništen zbog zaleđa, ali je VAR utvrdio da je Baturina bio u dozvoljenoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL

Dinamo je okrenuo rezultat u 15. minuti, Menalo je ubacio s desne strane, a Mislav Oršić glavom pogodio za 2-1. Četiri minute kasnije među strijelce se upisao i Drmić.

Dinamo je do konca poluvremena mogao zabiti još pokoji gol, ali je Ivan Sušak imao nekoliko zapaženih obrana. U 41. minuti je Menalo pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znamo gdje smo griješili'

U nastavku susreta Dinamo je nastavio dominirati, u 73. minuti je Mišić pogodio za 4-1, a konačnih 5-1 postavio je Špikić u 90. minuti. U drugom poluvremenu vratnicu je pogodio i Oršić.

"Dobro nam je došla ovakva čista i uvjerljiva pobjeda. Uspjeli smo i odmoriti neke igrače te smo dali priliku onima koji su manje igrali. Imali smo loš ulazak u utakmicu, ali smo zabili pet pogotka na kraju i imali još puno prilika. Bilo je pogrešaka čemu je razlog dosta agresivan domaćin te neravna podloga", komentirao je Čačić nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Trener Modrih odmarao je Ademija, Ivanušeca i Petkovića, a nakon susreta je momčad odmah otišla put Maksimira. Igrači su spavali u klupskom hotelu te će sutra krenuti na put za Makedoniju.

"Nemam nekakvih dvojbi za Škupi. Znamo gdje smo griješili i gdje moramo biti bolji te ćemo na tome poraditi ovih dana. Svjesni smo da smo bolji i vjerujem u prolazak dalje", zaključio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo