'BILI SMO BOLJI' / Bugarski mediji tvrde da je sudac uništio Ludogorec, njihov najbolji igrač tvrdi: 'Sudac je Dinamu bio 12. igrač'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Maksimir ne pamti ovako bizarnu i intrigantnu utakmicu

10.8.2022.
8:51
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su jučer plasman u posljednje, 4. pretkolo Lige prvaka 4-2 (3-1) pobjedom protiv bugarskog Ludogoreca u uzvratnom susretu 3. pretkola te će se za ulazak u natjecanje po skupinama najbogatijeg nogometnog natjecanja na svijetu boriti protiv norveškog Bodo/Glimta.

Image
BIVŠA DINAMOVA 'DEVETKA' ZA NET.HR /

'Gledam utakmicu sa ženom, njoj ništa jasno što se događa. Uvijek će biti kritičara. Mi ipak 'sve' znamo o nogometu'

Image
BIVŠA DINAMOVA 'DEVETKA' ZA NET.HR /

'Gledam utakmicu sa ženom, njoj ništa jasno što se događa. Uvijek će biti kritičara. Mi ipak 'sve' znamo o nogometu'

Šest golova, tri kaznena udarca, tri crvena kartona za nogometaše Ludogoreca, tri nogometaša više Dinama i jedan za predstavnika kluba… Maksimir ne pamti ovako bizarnu i intrigantnu utakmicu. I da, Dinamo se s tri igrača više mučio, kao i s dva, jer Ludogorec je dao sve od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarski mediji su utakmicu vidjeli na malo drugačiji način od nas: "Francuski sudac uništio Ludogorec s tri crvena kartona i dva penala u Zagrebu za 2:4", naslov je na bugarskih 24 časa, a posebno ih je zasmetala trostruka kazna kod četvrtog gola: crveni, penal i pogodak.

Izbornik je sve pogledao

Standard piše da je Dinamo zasluženo prošao, ali također u prvi plan gura suđenje: "Sudac iz Francuske Benoit Bastien isključio je igrače Orlova tri puta i u raznim situacijama oštetio bugarsku momčad", piše u izvještaju Standarda, koji je u naslovu iskoristio činjenicu da je Ludogorec ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Trud izvještava kako se Ludogorec oprostio od snova da treći put zaigra u skupini Lige prvaka, a jedini spominju i da je utakmicu uživo gledao novi bugarski izbornik Mladen Krstajić. "Pred novim izbornikom Orlovi su završili utakmicu s osam igrača, a francuski sudac Bastien popravljao je svoju statistiku dosuđenih penala."

'Ne smijete se rugati Ludogorecu'

Dnevnik je bio najobjektivniji: "S osam igrača Ludogorec teško poražen, ispao iz Lige prvaka", naslov je ozbiljnog lista. "Tjedan dana nakon poraza u Razgradu, Ludogorec se morao nakloniti i u Maksimiru. Vidjeli su se brojni problemi u našoj obrani, nedostatak discipline u ključnim trenucima, kao i samopouzdanja u napadu. Bugarski prvak završio je s velikim primjedbama na račun francuskog suca Bastiena", piše Dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Kiril Despodov, najbolji igrač protivničke momčadi i strijelac dva zgoditka, posebno je ljutit na suca.

"Sudac je i sad i u Razgradu bio 12. igrač Dinama. Rugaju se Ludogorecu u Ligi prvaka. Mi nismo klub kojem se tako možete rugati. Mislim da smo nadigrali suparnika u obje utakmice", rekao je nezadovoljni Despodov kojeg se sjećamo kada je u ožujku pogodio u prijateljskoj utakmici protiv Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo