Bugari su nabrijani: Dobit će posebnu nagradu ako sruše Hrvatsku!

Bugarski će nogometaši za pobjedu protiv Hrvatske u kvalifikacijskom okršaju za Euro 2016. podijeliti premiju od 160.000 eura.

7.10.2014.
10:16
VOYO logo

Utakmica u sklopu skupine H igra se ovaj petak na stadionu Vasil Levski u Sofiji, s početkom u 20.45 sati. Koliko je Bugarima ta utakmica bitna, svjedoči i podatak da će savez igračima u slučaju osvajanja tri boda uplatiti spomenutih 160.000 eura. Točnije, u svlačionici će odmah završiti polovica od tog iznosa, a druga će polovica biti 'uvjetna', odnosno igrači će je dijeliti ako se plasiraju na Euro u Francuskoj.

Isti je princip, prema pisanju bugarskih medija, primijenjen i prošli mjesec kada su nogometaši Ljuboslava Peneva slavili u Azerbajdžanu s 2:1. No, kako Azerbajdžan ipak nema težinu Hrvatske, premija je bila dvostruko manja. Igrači su odmah nagrađeni s ukupno 40.000 eura, a isti toliki iznos ih čeka ako izbore EP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni to nije sve. Svaki savez čija se reprezentacija plasira na europsku smotru dobit će 5.5 milijuna eura od UEFA-e. Igračima i čelnicima saveza tek slijede mukotrpni pregovori oko podjele tog iznosa u slučaju uspjeha u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo