BUFFON OTKRIO IME NASLJEDNIKA U JUVENTUSU: / 'Idem u mirovinu poslije SP-a, a samo ću zbog jedne stvari promijeniti odluku'

Image
Foto: AFP

Mnogima jedan od najomiljenijih nogometaša Gainluigi Buffon na dobrom je putu da ostane upisan kao jedan od velikana koji nikada nije osvojio Ligu prvaka.

12.6.2017.
21:55
AFP
VOYO logo

Njegove suze poslije finalne utakmice s Real Madridom od prije deset dana obišle su svijet. Nakon toga mnogi su se pitali koliko će još legendarni Talijan biti aktivan među vratnicama Juventusa.

"Hoću li se umiroviti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018.? Da, 99,9 posto. Poslije toga bit će pravo vrijeme da oprostim", rekao je Buffon u razgovori za Sky Italiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavio je međutim malu šansu da nastavi braniti i nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S predsjednikom Juventusa sam se dogovorio da ipak ostavim vrata otvorena za ostanak i poslije toga. Naime, ako osvojimo Ligu prvaka onda ću još jednu sezonu biti aktivan te ću pokušati osvojiti Svjetsko klupskom prvenstvo i druge trofeje", otkrio je.

Juventus je, izgleda, već spremio njegovu zamjenu, a Buffon je gotovo potvrdio da je to gotova stvar. Naime, Arsenalov vratar Wojciech Szczesny, koij je protekle dvije sezone proveo na posudbi u Romi trebao bi postati njegov nasljednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je to pametan potez. Juventus napravio sjajan odabir jer je Szcesny, po mom mišljenju, imao odličnu sezonu. Možda je bio i najbolji vratar u ligi. To je pametan brak između najjačeg kluba i jednog od najboljih vratara prošle godine", kazao je Buffon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro ćemo se slagati. Onaj koji dobije poziv igrat će, a onaj koji ga ne dobije neće. To je jednostavnije nego što mislite. Zato mislim da je napravio dobar odabir. Uvjeren sam da neće požaliti. Kada dođete u Juventus, pogotovo ako niste igrali za veliki klub ili niste naviknuti osvajati trofeje, onda ćete lako osjetiti razliku", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo