BUFFON JE OTKRIO DVA RAZLOGA POVRATKA U REPREZENTACIJU: / 'Ja sam dosljedna osoba s osjećajem odgovornosti'

Image
Foto: AFP

Gigi još ne može reći konačno zbogom voljenoj reprezentaciji

19.3.2018.
14:44
AFP
VOYO logo

Legendarni Gianluigi Buffon objasnio je zašto se još ipak nije oprostio od reprezentacije Italije premda se nalazi pred završetak igračke karijere. Vratar Juventusa nastupit će u prijateljskim dvobojima protiv Argentine i Engleske.

DIRLJIVI PRIZORI NA WEMBLEYU: Buffon i Chiellini nisu mogli izdržati kada je krenula minuta šutnje za Astorija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka mladići stasaju da vode ekipu i svi će dobiti šansu"

"Ja sam dosljednja osoba s velikim osjećajem odgovornosti. To je već dovoljno da budem prisutan u reprezentaciji. Također, uvijek sam bio element koji ujedinjuje u nacionalnoj momčadi i moje prisuststvo se uvijek gleda u tom svijetlu. Neka mladići rastu, neka stasaju da vode ekipu i svi će dobiti šansu", rekao je Buffon, a prenosi Football Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italija se šokantno nije plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što ih je u dodatnim kvalifikacijama izbacima Švedska. Objasnio je Gigi kako postoji još jedan razlog zašto se vratio.

"Davide Astori je još jedan razlog zašto sam ovdje i zašto sam se odazvao pozivu", zaključio je Buffon lijepim riječima o tragično preminulom kapetanu Fiorentine. Italija protiv Argentine igra u petak u Manchesteru, a u utorak će igrati protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo