KOMENTAR: / Na otvaranju Europskog prvenstva jedino iznenađenje bit će Pogbina frizura

Image

Naš Miro Par donosi vam prvu u nizu svojih kolumni pod nazivom 'Tri para Mire Para' u kojima će u svom prepoznatljivom stilu najaviti utakmice dana i podijeliti kladioničarske savjete.

10.6.2016.
8:00
VOYO logo

Večeras oko 21h, možda ste već ćuli, započinje petnaesto po redu Europsko prvenstvo u nogometu. Na velebni Saint-Denis stadion istrčat će domaćin prvenstva Francuska, a kojemu je ovo, nota bene, već treći put da organizira ovo prestižno natjecanje, dok će im se na suprotnoj strani naći reprezentacija Rumunjske koja se na ovo prvenstvo prošvercala isto kao i u Europsku Uniju.

Ni u jednom, ni u drugom - uzgred kazano - neće daleko dogurati, ali moram na početku ovog serijala koji će trajati sve do finala 10. srpnja, a koje će isto tako biti na Saint-Denisu, izraziti svoju snažnu sumnju da će i njihov večerašnji protivnik Francuska, unatoč jakom igračkom kadru, tom prilikom ponovno istrčati na ovaj, naveo sam već: zbilja velebni stadion...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što tu radi Evra?

Elem, iako Francuska dugo vremena nije bila ovako jaka, pa osim Pogbe za kojega se već otima pola starog kontinenta, a mediji se svakodnevno razbacuju s nekim novim ciframa i klubovima koji se za njega otimaju, te Griezmana koji je jedan od najzaslužnijih aktera za nevjerojatno uspješnu Atleticovu sezonu, imaju i nemjerljiv nalet mladih talenata. Manchesterov Martial tako, ali i Varane iz Real Madrida, te onaj mali iz West Hama kojemu se Bilić može i ponajviše zahvaliti za svoju neočekivano uspješnu trenersku sezonu na otoku, najavljuju njihovu uspješnu nogometnu budućnost.

Pa ipak, ono zbog čega u Francuze ne ulažem neke prevelike nade, a pogotovo ne bih uložio nikakav novac, to je zato što su u reprezentaciji unatoč svemu zadržali PatrickaEvru koji osim što je već star, a dobar nikada nije ni bio, glavni je uzrok svih svađa unutar te reprezentacije još od doba njihovog najlegendarnijeg trenera ikada - RaymondaDomenecha. Da Evra, naime, nekim slučajem nije po horoskopskom znaku bik - a što je tom totalnom luđaku Domenechu bilo itekako važno prilikom sastavljanja reprezentativne taktike uz pomoć astrologije - možda se ne bi toliko osramotili na Svjetskom prvenstvu prije šest godina. Da je bio, štajaznam, djevica, ovaj ga sigurno ne bi pozvao u reprezentaciju i tako bi možda i danas bio na njihovoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Patrice Evra

Zašto ga je Didier Deschamps zadržao, koji se prilikom određivanja taktike ipak ne vodi zvijezdama, već razumom, zbilja ne znam, ali vjerujem da će se i on zbog toga naknadno pokajati. A, pokajati će se i zbog toga što je njihova najboljeg napadača - njegovo ime ne moram ni spominjati, pa ću samo navesti koliko je golova postigao u protekloj sezoni: 30 (riječima: trideset) - izostavio s reprezentativnog popisa...

Benzemi prestroga kazna

Istina, Benzema možda baš nije trebao ucjenjivati svog reprezentativnog suigrača Valbuenu s njegovim golišavim fotografijama i snimkom seksa, ali čovjek je samo htio malo zaraditi sa strane i ne bi ga, bezbeli, zbog toga trebalo tako strogo kažnjavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem ne ako namjeravaju ostvariti neki ozbiljniji rezultat na ovome prvenstvu od samog prolaska skupine, a koji im je zagarantiran zahvaljujući činjenici da zbog novog sustava natjecanja, a koji po prvi puta uključuje i osminu finala, skupinu prolazi više-manje svatko donekle ozbiljan. Uostalom, to će si donekle osigurati već ovom današnjom pobjedom protiv slabih Rumunja, a koji će ovu skupinu broj 1 - u kojoj su osim njih i Francuza još i Albanci, te pokoji Švicarac - u konačnici zasigurno završiti na posljednjem mjestu.

Image

Karim Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo