Prozivani sudac prepričao dramu: 'Ako si fulao, pucao si mi u glavu'

Na suđenju Željku Širiću i Nevenu Šprajceru zbog navodnog uzimanja mita za 'pošteno suđenje' svjedočio je nogometni sudac Bruno Marić, koji je Hajduku bio 'trn u oku'.

14.12.2013.
13:26
VOYO logo

"Kada sam izabran da sudim tu utakmicu, bio sam zabrinut jer se radilo o Hajduku. Naime, u to vrijeme protiv mene se vodila medijska haranga neviđenih razmjera i ja sam u Hajduku postao persona non grata. I zbog toga sam se za tu utakmicu posebno pripremao. I onda se dogodilo da je moj pomoćnik signalizirao zaleđe i na osnovi te odluke poništio sam Hajdukov gol. Iz svoje situacije nisam ni vidio da je taj igrač zabio gol, mislio sam da je lopta ušla izravno", kazao je, među ostalim, nogometni sudac Bruno Marić, svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru, optuženima za primanje, odnosno davanje mita za tzv. pošteno suđenje.

Utakmica o kojoj je Marić govorio odigrala se između Hajduka i Splita u sezoni 2011./12., a nakon nje vuklo se mnogo repova. Marić, koji je u više navrata istaknuo da je on jedan od boljih hrvatskih nogometnih sudaca, objasnio je i što se događalo nakon te utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada smo ušli u svlačionicu pitao sam svog pomoćnika je li siguran da je taj zgoditak postignut iz zaleđa. On mi je rekao da nije siguran. Na to sam mu odgovorio: Ako si fulao, pucao si mi u glavu, jer će sada svi navaliti na mene! Pitao sam ga i je li imao kakvu namjeru kada je tako sudio, na što je on odgovorio niječno te se rasplakao", kazao je Marić.

Objasnio je da je kasnije čuo kako mu je kontrolor suđenja promijenio ocjenu te da nakon te utakmice nije sudio devet kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je vrlo neuobičajeno, jer nije bilo nikakve odluke o suspenziji. No, bio je seminar sudaca na kojem se analizirala ta utakmica i izvlačili su se detalji koji se možda inače i ne bi izvukli, a Željko Širić je kritizirao moje odluke", kazao je Marić.

Kazao je potom i da mu Širić nikada u životu nije prišao te ponudio novac ili od njega tražio da pogoduje nekom klubu. Govoreći o utakmici finala Kupa između Hajduka i Dinama 2009., u kojoj je Marić Hajduku isključio dva igrača te je dosudio jedanaesterac za Dinamo, Marić je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudio sam hrabro, korektno i točno i to je najbolje suđena utakmica u povijesti Kupa. Nakon utakmice Hajduk je krenuo u medijsku harangu protiv mene jer je u mom suđenju pokušao naći opravdanje za neuspjeh. A da nisam sudio tako kako sam sudio, Dinamo bi ih i teže porazio jer su bili puno bolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo