Zbog nove sramote HTV-a nastao pravi kaos: 'Nećemo prenositi utakmice'

Unatoč tome što plaćaju skupu TV pretplatu, navijači Hajduka neće imati mogućnost gledati svoje miljenike kada ovaj četvrtak u 2. pretkolu Europske lige Bijeli gostuju kod irskog Dundalka.

16.7.2014.
9:29
VOYO logo

Razlog?

"Zbog iznimno skupih prava javljanja s Olimpijskih igara u Sočiju i Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Iz godine u godinu cijena sportskih prava raste od 10 do 20 posto. A budžet Sportskog programa je, suprotno tome, sve manji i manji. Isključivo zato. No, ne zaboravimo da ćemo u tom 2. pretkolu neposredno raportirati s Kantride, kada Rijeka dočekuje Ferencvaros, te s Poljuda kada 24. srpnja dođe Dundalk. Jedino nećemo raditi utakmice iz inozemstva, ovog četvrtka iz Dundalka, a 24. srpnja iz Budimpešte.", rekao je Bruno Kovačević, šef produkcije Odjela sporta na HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći hrvatski predstavnik u europskoj ligi, RNK Split, neće imati čast ni u jednoj utakmici gostovati na ekranima HTV-a, dok Dinamu, koji igra pretkola Lige prvaka, pripada ipak puno veća satnica.

"Na žalost, niti jednu. Temeljem logičkih parametara zaključili smo kako prednost pripada Rijeci i Hajduku. Dinamo? To nije slučajno jer posrijedi su kvalifikacije za najvažnije klupsko natjecanje, za Ligu prvaka. Neki prioriteti ipak se moraju uvažavati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su gnjevni navijači Hajduka u znak protesta okupirali stranice HTV-a te izvrijeđali vodeže ljude Sportske redakcije, te najavili kako će zbog ovakve odluke prestati plaćati TV pretplatu. Kovačević je pokušao smiriti strasti.

"Izravni prijenosi susreta Dundalk - Hajduk i Ferencvaros - Rijeka koštali bi nas koliko i pet velikih natjecanja, ekvivalent je posve jednak. A to su: 1) Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Budimpešte, 2) Europsko prvenstvo u atletici iz Züricha, 3) Europsko prvenstvo u plivanju iz Berlina, 4) Teniski turnir u Umagu, 5) Memorijal Borisa Hanžekovića! Prema tome, jesmo li mogli i smjeli birati, je li uopće postojala razumna mogućnost izbora!? Učinit ćemo sve da prenosimo utakmice Hajduka i Rijeke u trećem pretkolu, i ovdašnje i vanjske, izgledi za to su čak 99 posto. Pod uvjetom da ne budu skuplje od lanjskih u tom dijelu natjecanja te da suparnici budu koliko-toliko atraktivni. Naša namjera je iskrena, volja neupitna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Splitovce ipak nema izgleda:

"Ima jedino ako u međuvremenu Hajduk ili Rijeka ispadnu, što nam, naravno, ne bi bilo drago", zaključio je na kraju za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo