BRONČANI GOLMAN VATRENIH: / On priprema nasljednike za dobar rezultat, a zanimljivo najavljuje ogled s Messijem

Image
Foto: PIXSELL

Bio je dio postave originalnih Vatrenih, broncom ovjenčanih sa SP-a 1998.

29.5.2018.
10:18
PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji golman hrvatske nogometne reprezentacije, danas trener vratara u turskom velikanu Beşiktaşu i jedan od ljudi od povjerenje izbornika Zlatka Dalića, Marjan Mrmić najavio je nadolazeće Svjetsko prvenstvo, otkrio kojim bi rezultatom hrvatska izabrana vrsta na njemu bila zadovoljna, tko je od vratara u prednosti i kako protiv – Lionela Messija.

Razgovor s Mrmićem objavljen je na službenim internetskim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zadovoljni drugim krugom

"Imam plan i program, potpuno razrađen elaborat, definirano je sve od Brazila u Liverpoolu preko Senegala u Osijeku do Nigerije u Kalinjingradu, Argentine u Nižnjem Novgorodu i Islanda u Rostovu", govori Mrmić pojašnjavajući time da je sve razrađeno do detalja kako bi se u Rusiji napravio dobar rezultat.

A dobar rezultat bi bio...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Rusiju idemo po taj famozni drugi krug, kojim bi svatko bio zadovoljan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan u kakvom su stanju golmani reprezentacije, Mrmić otkrivao:

"Optimalnom. Odmarali su nekoliko dana, predahnuli i osvježili kapacitete. Danijel Subašić sezonama drži Monaco, ovog je proljeća bio nešto ozlijeđen i stoga na terenu manje, no i te kako je pomogao čuvanju drugog mjesta u velikoj borbi s Lyonom i Olympique Marseilleom, budući da je PSG bio nedostižan. Lovre Kalinić je s KAA Gentom izborio Europu, tu je i osobna satisfakcija zbog rekordne minutaže bez primljenog pogotka, naime, nesavladiv je ostao u 14 susreta. Što znači da ima kontinuitet, s njim i sigurnost. Dominik Livaković s Dinamom je pokupio duplu krunu, uvijek pouzdan, vrijedan povjerenja i poštovanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subašić je prvi vratar

Prednost među ovom trojicom, ipak, ima Danijel Subašić. Mrmić to objašnjava time što je prošao kvalifikacije, potom se okreće analizi suparnika koji Hrvatsku čekaju na Mundijalu u Rusiji. Nigerijci su za njega tako 'rastrčani, valjda će vrebati i pucati iz svih pozicija', a za Argentinu i Island poručuje - 'ne bojim se nijedne selekcije, sve ovisi o nama. Samo da pokupimo tri boda u Kalinjingradu i bit će super'.

Messi? Neka oni brinu

Jasno, poseban će izazov svakom vratartu na SP-u biti jedna od najvećih zvijezdi svjetskog sporta, argentinski napadač Barcelone Lionel Messi. Logično je pitanje kako ga zaustaviti, odnosno što reći golmanima u pripremi za ogled protiv njega...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa, on je samo jedan od jedanaest! Imamo i mi adute, neka se i protivnici bave Hrvatima. Svi će na SP-u biti motivirani. Ne smijemo s visoka gledati Island, nosimo poneko neugodno iskustvo...", poručio je Mrmić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo