BRITANSKI MEDIJI RASPISALI SE O SKANDALU, A 'LUĐAK' PORUČUJE: / 'Kriv sam, Lampard mi je rekao da ne poštujem njegov klub'

Image
Foto: AFP

Jedan od najkontroverznijih trenera na svijetu na svoju ruku je poslao čovjek da špijunira treninge protivnika

12.1.2019.
8:14
AFP
VOYO logo

Lider Championshipa Leeds i ekipa Derbyja sinoć su odigrali derbi 27. kola drugog ranga engleskog fudbala, a pred ovaj susret se podiglo dosta bure na Otoku. Naime, britanski mediji su se rasposali o skandalu jer je Leeds špijunirao treninge Derbyja.

Međutim, trener Leedsa Marcelo Bielsa, poznat i pod nadimkom "Luđak", nije u čitavoj situaciji vidio ništa previše problematično, a pred večerašnji susret je priznao da je sve zapravo bila njegova ideja, ali i da je špijuniranje protivnika odavno njegova praksa. S druge strane, treneru Derbyja Franku Lampardu se nikako nisu svidjele metode kolege na klupi Leedsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je to uobičajena praksa

"Ja sam odgovoran za taj incident. Ne radi se ovdje o tome jeste li u pravu ili niste. Ne radi se ni o tome je li nešto legalno ili ilegalno... Jučer sam razgovarao s Frankom Lampardom i rekao mi je da ne poštujem njegov klub", istaknuo je Bielsa, pa nastavio:

"Imam svoje viđenje stvari, ali ono što je važno jest što misle Lampard i Derby. Ja sam odgovoran, nisam tražio dopuštenje Leedsa za to. Ovakve stvari prakticiram još od kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s Argentinom. To nije ilegalno, a tada smo o svemu razgovarali javno, u medijima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, danas je i engleski FA pokrenuo istragu nakon što su iz Derbyja priopćili da su "uhvatili" uposlenika Leedsa ispred svog trening centra te da se apomenuti ponašao veoma sumnjivo. Sada je jasno da je Bielsa poslao svog "špijuna" u trening centar protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo