BRILJANTAN NOGOMETAŠ I VELIKI PREVARANT: / Vrhovni sud potvrdio uvjetnu kaznu od 21 mjesec zatvora za Lionela Messija

Image
Foto: AFP, JOSEP LAGO

Vrhovni sud u Španjolskoj potvrdio je kaznu od 21 mjesec uvjetnog zatvora ponajboljem svjetskom nogometašu Lionelu Messiju koji je osuđen zbog porezne prijevare.

24.5.2017.
13:29
AFP, JOSEP LAGO
VOYO logo

Vrhovni sud je tako u potpunosti odbacio žalbu na presudu koju je u srpnju prošle godine donio Provincijski sud u Barceloni. Messi je tada dobio 21 mjesec zatvora, ali kako duljina izrečene kazne ne premašuje 24 mjeseca i da nema kriminalni dosje, kaznu neće morati odraditi iza rešetaka, nego ona postaje uvjetna.

I Messijev je otac Jorge zbog sudjelovanja u utaji poreza lani osuđen na 21 mjesec zatvora, ali je njemu u srijedu Vrhovni sud smanjio kaznu na 15 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe protiv njih ukazivale su na to da je dvojac oštetio španjolski državni proračun za 4,1 milijun eura u razdoblju između 2007. i 2009. godine, a tužitelj Mario Maza sve je potkrijepio dokazivanjem da je Jorge Messi osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode.

Dok je davao izjavu pred sudom Lionel Messi je odbacio svaku povezanost s onim za što je optužen, ali sud mu ipak nije progledao kroz prste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocu i sinu izrečena je i novčana kazna. Lionel prema njoj mora platiti dva milijuna eura, a njegov otac pola milijuna manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo