Brbić objasnio ostavku Tudora: 'Bilo je razmimoilaženja u politici kluba'

5.2.2015.
17:06
VOYO logo

"Trebamo smiriti situaciju, brzo ćemo pronaći rješenje. Nije prvi put da Hajduk ostaje bez trenera. Bilo je razmimoilaženja u politici i strategiji kluba. Tudor je tražio određena pojačanja, a mi inzistiramo na mladima. Ako ne nađemo odmah rješenje, Vučević bi trebao voditi "bijele "protiv Rijeke", prenose Sportske izjavu Brbića.

Nakon što je Tudor dao ostavku, javio se i splitski gradonačelnik Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam s Brbićem koji me uvjerio da je sve pod kontrolom. Žao mi je da je gospodin Tudor tako kasno odlučio dati ostavku, u zadnji čas, pred početak prvenstva. Žao je i meni ali slažem se s upravom i njihovom odlukom. To je sve što imam reći na tu temu".

Hajduk je objavio službeno priopćenje nakon što je trener Igor Tudor dao neopozivu ostavku u srijedu navečer, koju prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igor Tudor je u srijedu navečer podnio ostavku i više nije trener Hajduka.

Hajduk izražava žaljenje zbog Tudorove odluke da napusti poziciju trenera prve momčadi jer smo u njemu prepoznali mladog i kvalitetnog stručnjaka koji je zajedno sa svojim trenerskim stožerom bio jednoglasno izabran te je uživao apsolutnu podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računali smo da ćemo zajedničkim snagama ustrajati na teškome putu izgradnje Hajduka koji će imati temelje na igračima iz vlastitog pogona o čemu smo toliko puta pričali svo ovo vrijeme.

Od travnja 2013. godine kad mu je pružena prilika da vodi prvu momčad Hajduka, pred Igora Tudora nikad nismo postavljali nerealne ciljeve niti bilo kakve imperative i uvijek smo bili uz njega. Trener je imao bezrezrevnu podršku Kluba, bez obzira što ponekad mislili kritičari ili dio javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to smo zaista ponosni jer smo i sami svjesni da Tudoru nije bilo lako raditi u datim okolnostima. Ali u današnjim uvjetima nije lako raditi nikome u Hajduku, od predsjednika, sportskog direktora pa do izuzetno tolerantnih i vrijednih ljudi u Radnoj zajednici.

Hajduk ima zacrtan, jasan put ka svojemu ozdravljenju i od toga nipošto ne želimo odustati. Na sportskom planu imamo definiran plan koji se temelji na afirmaciji naših mladih igrača koji su ponikli u omladinskoj školi, a u skladu s mogućnostima uvijek ćemo tražiti načine da njima pridružimo prava igračka pojačanja sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane činimo iznimne napore da zadržimo sve vrijedne ljude u Hajduku.

Iako Tudorov odlazak u nitko nije očekivao, a dogodio se samo tri dana prije nastavka prvenstva, Klub će u najskorijem roku donijeti nužne odluke i rješenja vezano uz rad prve momčadi. Također, sigurni smo da će u ovoj situaciji igrači pokazati karakter i bezuvjetnu profesionalnost koja se očekuje od igrača Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igoru Tudoru želimo sve najbolje u njihovoj daljnjoj sportskoj karijeri.

Zahvaljujemo se i njegovim pomoćnicima Hariju Vukasu, Jurici Vučku, Sandru Tomiću i Borisu Peyreku koji su svojim radom i angažmanom dokazali da im je, kao i Igoru, interes Hajduka uvijek iznad svega. Vrata našega kluba bit će im uvijek otvorena", stoji u priopćenju. Sportski direktor HNK Hajduk Goran Vučević danas popodne je medijima dao kratku izjavu u kojoj je i službeno potvrdio kako Igor Tudor više nije trener tog kluba, te mu se u ime kluba zahvalio na dosadašnjem radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je stao čvrsto uz njega i imao je maksimalnu podršku, a njegova sinoćnja odluka nas je iznenadila jer je donesena praktički tri dana prije gostovanja u Rijeci. Treneru želimo sve najbolje u budućnosti i vjerujemo da će sav svoj talenat pokazati jer se sigurno radi o izvrsnom treneru", kratko je novinarima priopćio Vučević.

Vučević je rekao kako se takve situacije događaju svugdje u svijetu, te da treneri odlaze iz nekog razloga, ali i dodao kako je Hajduk stabilan klub koji će u najkraćem mogućem roku imati novoga trenera. Potvrdio je da već sada razmišljaju o nekim novim imenima, no nije želio reći o kojima se točno radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo je li Igor Tudor naveo razlog svog odlaska iz kluba na što je Vučević izjavio kako ne bi želio ulaziti u te rasprave već bi trebalo to pitanje uputiti dosadašnjem treneru.

Na novinarski upit tko će preuzeti kormilo splitskih 'bilih', te tko će voditi trening i ići s njima na gostovanje u Rijeku odgovorio je da će to biti Hari Vukas ili on osobno. Odbacio je novinarska nagađanja kako je Vukas već rekao da neće voditi Hajduk. "To nije točno da je rekao", bio je kategoričan Vučević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije želio ulaziti ni u raspravu oko toga jesu li razlozi Tudorovog odlaska transferi. Otkrio je kako je uprava kluba jutros razgovarala s dva kapetana, Milovićem i Maločom, te uvidjeli kako su momci itekako svjesni ozbiljnosti utakmice u Rijeci.

"Maksimalno su koncentrirani i ozbiljni, te vjerujem kako će dati sve od sebe jer je to jedino ispravno. Oni su profesionalci i u to jednostavno ne sumnjam", kazao je i dodao kako su sinoć tražili da Tudor još jednom razmisli o svojoj odluci, međutim on je čvrsto ostao pri tome da ode iz Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Tudor kasno je sinoć dao ostavku na svoje trenersko mjesto u Hajduku. Lokalni mediji su pisali kako su nakon vijesti stariji igrači predvođeni Maločom na sastanku s predsjednikom Marinom Brbićem tražili da se Tudor vrati. Nagađalo se i kako je Tudor ostavku podnio zbog toga što nije realiziran transfer stopera Krke Nikole Žižića (27).

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je novinarima otkrio kako je u razgovoru s predsjednikom kluba shvatio da je u klubu sve pod kontrolom. Izjavio je kako mu je žao što je Tudor tako kasno odlučio dati ostavku, doslovno u zadnji čas, pred početak prvenstva. Na kraju je dodao da se slaže s upravom i njihovom odlukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo