NE BI BILO PRVI PUT / Brazilsko čudo od djeteta koje je Real ljetos kupio laže o svojim godinama? 'Uvijek sam imao dvojbe'

Image
Foto: Profimedia

Endrick ima 17 godina, potpisao je za Real kada je imao tek 16, ali će u Madrid kada napuni 18 godina

13.9.2023.
17:57
Profimedia
VOYO logo

Endrick, 17-godišnji napadač Palmierasa trebao bi biti iduće brazilsko čudo od djeteta kada je riječ o nogometašima stoga ne čudi da ga je Real osigurao kada je imao tek 16. Međutim, njegove godine su sada dovedene u pitanje...

Image
TEŠKE OPTUŽBE /

Modrićevog suigrača jako uzdrmale objavljene informacije: 'To je potpuna laž, već sam podnio tužbu'

Image
TEŠKE OPTUŽBE /

Modrićevog suigrača jako uzdrmale objavljene informacije: 'To je potpuna laž, već sam podnio tužbu'

Manolo Romero , bivši skaut Real Madrida u Kataloniji, dao je neke izjave u kojima je doveo u pitanje Endrickovu stvarnu dob koje su imale veliki odjek u brazilskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam imao dvojbe s Endrickom jesu li godine koje kažu točne. Fizički je previše spreman i uvijek se sjetim anegdote o Radamelu Falcau koji je u Europu došao stariji nego što je govorio", izjavio je. Romero, koji je napustio Real Madrid prije šest godina.

"Sjećam se da je jedan od mojih nadređenih u Real Madridu otišao pogledati utakmicu između Kolumbije i Urugvaja na južnoameričkom prvenstvu. Sljedeći dan, u novinama se pojavila fotografija posljednjeg susreta obje momčadi. U tom trenutku je Falcaov otac bio tamo, koji je također bio međunarodni igrač, a mogli ste vidjeti dječaka koji je bio Radamel. Bilo je potrebno samo pogledati datum utakmice kako bi se potvrdila razlika u godinama. Kasnije je to potvrdio i Pacho Maturana," Prisjetio se Romero koji je otkrio talente poput Kika Casille i Mariana, stare kontroverze o godinama Radamela Falcaa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolumbijac sve čvrsto demantirao

Godine 2013. kolumbijska televizijska mreža Noticias Uno izvijestila je da je ravnatelj škole San Pedro Claver u Bucaramangi, koju je Radamel Falcao pohađao kad je imao pet godina, uvjeravao da je nogometaš rođen 10. veljače 1984., a ne 10. veljače. iz 1986. godine.

"Da biste ispunili školsku karticu, morate predočiti izvorni matični registar. Ušao je u razred petogodišnje djece 1989. godine. Kolumbijski savez trebao bi malo više istražiti", potvrdio je Wilson Serrano, ravnatelj škole koju je pohađao kolumbijski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Falcao je na Twitteru demantirao da je dvije godine stariji: "Iznenadile su me vijesti u medijima o mojim godinama koje su potpuno smiješne... Želim to odlučno demantirati i završiti ovu temu jednom zauvijek."

Koliko Endrick ima godina i kada je rođen?

Službeno Endrick Felipe Moreira de Sousa ima 17 godina i rođen je u Taguatingi u Brazilu 21. srpnja 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je za Brazilca već platio 35 milijuna eura, a s bonusima transfer bi mogao iznositi oko 60 milijuna eura.

Ako je Falcao uspio napraviti respektabilnu karijeru, a navodno je lagao o godinama, zašto to ne bi mogao i Endrick?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo