TRAŽI SE TITEOVA ZAMJENA / Brazilci su legendarnog trenera spremni čekati do lipnja, on poručuje: 'Nemam pojma o tome, imam ugovor do 2024.'

Image
Foto: Profimedia

Brazilska nogometna konfederacija (CBF) odlučila je pričekati završetak aktualne sezone prije no što imenuje novoga izbornika, a kao novi glavni favorit spominje se iskusni Talijan Carlo Ancelotti (63), koji trenutačno vodi europskog prvaka Real Madrid

10.2.2023.
18:21
Profimedia
VOYO logo

Brazil je bez izbornika od sredine prosinca nakon što je tu dužnost napustio Tite po ispadanju u četvrfinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske.

Iako je predsjednik CBF-a Ednaldo Rodrigues izjavio kao bi želio imenovati Titeovu zamjenu tijekom siječnja ili veljače, prema novim informacijama savez želi angažirati veliko ime i stoga je spreman pričekati nekoliko mjeseci, odnosno kraj sezone u Europi. To znači da će reprezentaciju u utakmicama koje ju očekuju u ožujku i lopnju viditi aktualni izbornik U-20 reprezentacije Ramon Menezes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima brazilske medijske kuže Globo, Rodrigues se uskoro namjerava sastati s predsjednikom Reala Florentinom Perezom prije no što i formalno pristupi razgovorima s Ancelottijem koji ima ugovor s Kraljevskim klubom do kraja sezone 2023/24.

Osim Ancelottija, kao kandidat za novog brazilskog izbornika slovi i španjolski stručnjak na čelu Manchester Cityja Josep Guardiola, a među kandidatima su i dvojica Portugalaca, Romin trener Jose Mourinho te Fenerbahceov strateg Jorge Jesus. Jedini Brazilac koji konkurira je trener Fluminensea Fernando Diniz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, sam Ancelotti nema pojma o tome da bi mogao preuzeti Brazil.

"ReprezentacIja Brazila? Ne znam ništa o tome. Vjerujte da nemam pojma što pišu u Brazilu. Ja sam trener Real Madrida. Ovdje imam ugovor do 2024. godine", rekao je Talijan o toj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo