BRAVO, BRAVO: / Odbjegli Dinamov sin zabio pogodak u pobjedi svog Jong Ajaxa

Image
Foto: AFP, KARIM SAHIB

Mladi hrvatski nogometaš Robert Murić postigao je pogodak u pobjedi Jong Ajaxa 2:0 protiv Volendama u 18. kolu druge nizozemske lige.

22.12.2015.
9:39
AFP, KARIM SAHIB
VOYO logo

Bivši igrač zagrebačkog Dinama postigao je pogodak u 10. minuti utakmice, a bio je to njegov četvrti pogodak u 17 nastupa ove sezone u drugoj momčadi Ajaxa koja se natječe u Eerste Divisie. Na 2:0 je povisio Sam Hendriks iz jedanaesterca u 35. minuti utakmice. Kazneni udarac imali su i gosti, no Erik Schouten je u 79. minuti bio neprecizan s bijele točke.

Murić je stigao u Ajax u lipnju 2014. godine nakon što mu je istekao ugovor s Dinamom. U Maksimiru su pokušali stopirati transfer, a nakon što u tome nisu uspjeli Murića su prebacili u juniore, suspendirali ga, te uz pomoć HNS-a raskinuli profesionalni ugovor kako bi na snagu vratili onaj stari, stipendijski koji je trajao do lipnja 2015. Međutim, FIFA taj ugovor nije priznala i 'Kopljanici' su uspjeli registrirati mladog napadača. U hrvatskim medijima pisalo se o sukobu između Murićevog oca i Zdravka Mamića oko Roberta, a sve je na kraju završilo na stolu DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukob između tate Murića i Zdravka Mamića

Podsjetimo, početkom 2014. godine jako se zakuhalo između tate Murića i Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trakavica oko mladog igrača, koji ima sve predispozicije da izraste u klasnog napadača i kojeg je Zdravko Mamić jako htio uzeti pod svoje "otkrilje", počela je kada je Murić dogovorio prelazak u Ajax nakon čega je izbačen iz prve momčadi, a na treninge juniorske ekipe više nije dolazio. Tako je pala u vodu velika želja trenera Zorana Mamića da ga tada na pripremama u Antalyi priključi najužem krugu kandidata za vodeću jedanaestoricu.

'Pobit ću vas, iščupati grkljan'

Iz zagrebačkih nogometnih krugova krenula je priča kako je Zdravko Mamić, navodno, prijetio Murićevom ocu kojem se toliko zamjerio da je potonji totalno poludio i jako se zainatio. Sportske pišu i kako su na tom sastanku pale teške riječi Mamića poput “Pobit ću vas, iščupati grkljan…!”. A DORH je pokrenuo i istragu ovih navodnih prijetnji upućenih Murićevom ocu. Iz razloga, što je tata Murić prijavio taj čitav slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo