BRAT ROBERT SMJESTIO LOPOVA IZA REŠETAKA: / Pljačkaš kojeg je uhvatio Kovač osuđen na godinu i pol zatvora

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Lopov kojeg je u svibnju na ulici uhvatio bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Kovač osuđen je na godinu i pol zatvora, pišu njemački mediji.

21.8.2017.
15:36
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Robert (43) je u Frankfurtu, gdje radi kao pomoćnik bratu Niki Kovaču u prvoligašu Eintrachtu, naganjao i uhvatio 15 godina mlađeg lopova koji je opljačkao 72-godišnjeg muškarca. Umirovljenik je netom prije toga podigao 40 eura na bankomatu što je razbojnik vidio, zaskočio ga, oteo mu novac iz ruke i dao se u bijeg. Kovač je zadržao razbojnika, nazvao policiju i predao joj prijestupnika.

I ranije osuđivan

"Građanska hrabrost je važna, ali ne znam bih li uvijek ovako reagirao, ovisi o situaciji. Drago mi je da je ovako završilo", rekao je tada Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na suđenju je 28-godišnji Thomas M. priznao krivnju, a kako je već ranije osuđivan zbog krađe u dućanu, sudac nije imao milosti i osudio ga je na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 18 mjeseci. Thomas je na sudu objasnio da se na pljačku odlučio jer nije imao novca za autobusnu kartu kako bi se vratio u rodnu Litvu. U svome bi naumu vjerojatno i uspio da se nije ukazao Robert Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo