ZA GAVRANA / Boysi transparentom odali počast jednom od heroja Domovinskog rata

Image
Foto: Pixsell

'Velebit nam ga dao, velebit nam ga uzeo. Damir Tomljanović Gavran 1994 - 2024', pisalo je na transparentu, a uz natpis krenulo je i skandiranje: 'Za Hrvatsku kao tigar'

18.2.2024.
18:29
Pixsell
VOYO logo

Na utakmici Dinama i Varaždina u sklopu 23. kola HNL-a u jednom trenutku na sjevernoj tribini Bad Blue Boysi su podigli transparent u spomen na Damira Tomljanovića Gavrana, heroja Domovinskog rata koji je poginuo 1994. godine.

Image
DRAMA NA MAKSIMIRU /

Nevistić čudesnim obranama spasio Jakirovića i Dinamo

Image
DRAMA NA MAKSIMIRU /

Nevistić čudesnim obranama spasio Jakirovića i Dinamo

"Velebit nam ga dao, velebit nam ga uzeo. Damir Tomljanović Gavran 1994 - 2024", pisalo je na transparentu, a uz natpis krenulo je i skandiranje: "Za Hrvatsku kao tigar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Damir Tomljanović Gavran rodom je iz Krivog Puta pokraj Senja gdje svake godine na obljetnicu pogibije njegovi suborci dolaze zapaliti svijeću na njegov grob. U obranu domovine uključio se 5. kolovoza 1990. kada je pristupio postrojbi Jedinice za posebne namjene MUP-a RH u bazi Rakitje pokraj Zagreba, a osnivanjem Zbora narodne garde u 1. gardijsku brigadu dragovoljno pristupa 15. svibnja 1991. godine. Već dva mjeseca kasnije imenovan je zapovjednikom satnije, a prvi tereni bili su mu istočna Slavonija, Banovina i Kordun. Dogodine, 1992., odlaskom postrojbe na južno bojište Gavran sudjeluje u borbama za deblokadu Dubrovnika, potom odlazi na karlovačko bojište, pa na obronke Velebita, na vrlo zahtjevnu bojišnicu, u često nemogućim i surovim vremenskim uvjetima. Poginuo je na Velebitu te je u konačnici sahranjen u svom Krivom Putu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo